nasice.hr
Vijesti

Potpisani ugovori za potrebe u kulturi i sportu

Danas su u Uredu gradonačelnika potpisani ugovori za financiranje programa i projekata u kulturi i sportu na području Grada Našica. Ugovore su osobno potpisali gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednici, odnosno predsjednice udruga te Športske zajednice Grada Našica. Nakon kratkog razgovora, iznošenja niza aktivnosti koje provode udruge volonterskim angažmanom, a sve kako bi održale kulturnu baštinu našeg kraja, ali i sportski duh, gradonačelnik se zahvalio što ustraju, vrijedno rade i okupljaju brojne sugrađane. Ugovorima je dodijeljeno 21.240,00 eura, od ukupno 177.290,00 eura namijenjenih za kulturu i manifestacije, dok je Športskoj zajednici Grada Našica, odnosno njenim članicama, dodijeljeno 192.450,00 eura od ukupno planiranih za cijelu godinu 316.550,00.

  • Danas smo potpisali vrijedne ugovore u iznosu od oko 220 tisuća eura namijenjenih za kulturu i sport te je ovo prvi dio sredstava od ukupne vrijednosti sredstava koja u ovoj tekućoj godini, iznose oko pola milijuna eura. Grad Našice je tradicionalno i kulturno središte, a ove godine svečano obilježavamo 100. obljetnicu naše najpoznatije našičanke – Dore Pejačević. Svakako, udruge u kulturi pridonose onome što nam je najvažnije u Našicama, a to je promocija našeg grada te kulturnog i ugodnog življenja. Rad i djelovanje udruga je prepoznatljivo te su im donirana značajna sredstva. Što se tiče namjenskih sredstava za sport, osigurani su iznimno vrijedni ugovori u ukupnoj vrijednosti od 316 tisuća eura, a danas smo potpisali ugovore u iznosu od 192 tisuće eura. Grad Našice često ističe da je Grad sporta, te kontinuirano promoviramo jedan zdrav način života, a tome doprinosi naša perjanica i veliki ponos grada RK Nexe koji je najveći promotor u grada Našica, diljem Hrvatske, ali i šire. Ponosan sam na ono što radite u promociji kulture i sporta kao i način kojim predstavljate svoj grad i njegove stanovnike. – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Na temelju Javnog natječaja Kulturno vijeće Grada Našica dalo je prijedlog, a gradonačelnik donio odluku o sufinanciranju ukupno 9 udruga za programe u kulturi SKUU „Franjo Strapač” Markovac Našički, HKD Lisinski, Tamburaškom društvu „Dora Pejačević” Našice, Gradskoj glazbi Našice, HKD-u „Vukojevci”, Matici umirovljenika Hrvatske – Gradskoj udruzi umirovljenika u Našicama, Udruzi za hrvatsku povjesnicu u Našicama, SKUUD-u „Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac i Ogranaku Matice hrvatske u Našicama. Donesena je i odluka o financiranju sportskih klubova, već tradicionalno preko Športske zajednice Grada Našica, kojima će se dalje dodijeliti sredstva za rad. U ime udruga predsjednik HKD-a Lisinski Miroslav Šarić, kojima je dodijeljeno najviše sredstava, istaknuo je kako su sve udruge u ovom gradu isprepletene s jasnim ciljem, a to je promocija grada Našica. Predsjednik Sportske zajednice Grada Našice Nikola Antolović naglasio je kako su Našice uistinu pravi spoj kulture i sporta.

Više iz kategorije

Uskoro kreće obnova Ulice Hrvatskih branitelja i Ulice Antuna Gustava Matoša

Ivona

Akcijom čišćenja žele obilježiti Dan planeta Zemlje

Ivona

Adventsko veselje i u Velimirovcu

Ivona