nasice.hr
Vijesti

Potpuna rekonstrukcija Sportske ulice

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba u redovnom obilasku investicija na području Našica i prigradskih naselja obišao radove u Sportskoj ulici. Ondje se radi o kompletnoj rekonstrukciji, prvenstveno vodovodne infrastrukture, a kasnije i same ceste te nogostupa. Trenutni radovi povezani sa vodovodnom infrastrukturom, kako je najavljeno, bit će gotovi kroz mjesec dana, a do tada se građani pozivaju na strpljenje. U obilasku su se gradonačelniku pridružili i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić te predsjednik MO Našice Darko Cerovski, a ispred Našičkog vodovoda d.o.o. direktor Josip Matek, pomoćnik voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damir Farkaš te voditelj vodoopskrbe Tomislav Benović. Vrijednost ovih radova vodovodne infrastrukture je oko 75.000,00 eura.

  • U Sportskoj ulici radi se kompletna rekonstrukcija ulice koju smo započeli prije mjesec dana. Po riječima stručnih djelatnika Našičkog vodovoda d.o.o. na ovom području prosječno je jednom mjesečno pucala vodovoda cijev, jer je to, nažalost, dio grada koji je jedan od lošijih što se tiče vodovodne infrastrukture. Zbog tih nemilih događaja došlo je i do oštećenja kolnika. To su sve razlozi zašto smo krenuli u rekonstrukciju Sportske ulice sa novom vertikalom, koju smo sada spojili na Ulicu Ljudevita Gaja pa i budućnosti neće biti izmuljivanja što će omogućiti bolju kvalitetu vode. Također Sportsku smo ulici spojili i bijelom cestom sa Ulicom Ljudevita Gaja ne samo zbog prometnih problema kojih će biti tijekom rekonstrukcije ulica, nego i drugih situacija koje su bile uzrokovane lošim vremenskim prilikama, odvožnje smeća i tako dalje. Bijela cesta bit će asfaltirana sljedeće godine. Sve ovo je apsolutno podizanje sigurnosti u prometu, ali i kvalitete života samih stanovnika u ovom dijelu grada. Nakon završetka vodovodnih priključaka u Sportskoj ulici u sljedećoj godini idemo u rekonstrukciju Ulice Ljudevita Gaja također vodovodne infrastrukture, izgradnje nove vertikale i novih priključaka, ali i presvlačenje asfalta. – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Zahvalu građanima na razumijevanju, ali i gradonačelniku na potpori u realizaciji ovog projekta uputio je direktor Našičkog vodovoda Josip Matek rekavši da će cjelokupni zahvat biti gotov kroz mjesec dana. Pozvao je mještane navedenih ulica za još malo strpljenja i dodao da će se nakon završetka ovih radova uvidjeti bolju kvalitetu života. Radove je pohvalio i predsjednik MO Našice Darko Cerovski i dodao da sve ovo što se radi je primjer sustavnog rješavanja problematike u cijelom gradu, naravno prema prioritetima.

Više iz kategorije

Darivana prva rođena beba u 2023. godini

Ivona

Kava s Gradonačelnikom

Ivona

Gosti iz Europe zaintrigirani ljepotama i baštinom Našica

Ivona