nasice.hr
Vijesti

Povodom Dana grada više od 50 događanja

Program povodom Dana grada Našica u Uredu gradonačelnika javnosti su predstavili gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednica Povjerenstva za turizam i manifestacije Grada Našica Ines Resler, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić i viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Ivona Ćosić.

„Program za Dan grada Našica u najvećoj mjeri kreirale su same Našičanke i Našičani, naše udruge, klubovi, institucije, te mnogobrojni građani koji su aktivni u društvenoj sferi, glazbenici, kulturnjaci, Savjet mladih, Društvo Naša djeca i drugi, što mu daje jednu visoku razinu kvalitete i izvrsnosti. Izdvojio bi vikend uoči Dana grada kao centralo događanje programa. Započinjemo trodnevnicom na čast s. Antuna Padovanskog, a slijede razna kulturna, tehnička, sportska, školska, etno i druga događanja. Od glazbenog programa izdvojio bi koncert Maje Šuput, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora te 7. Rock festival. Tradicionalno imamo i svečanu sjednicu Gradskog vijeća gdje ćemo upriličiti podjelu javnih priznanja.“ – rekao je gradonačelnik te pozvao građane Grada Našica i sve goste da se pridruže proslavi Dana grada.

Poruka programa proslave Dana grada je zajedništvo i svakodnevno okupljanje svih dobnih skupina sugrađana.

„Na Javni poziv Grada Našica pristiglo je uistinu puno prijava, udruga, klubova i društava, većina je to tradicionalnih događanja, no imamo i neka novija, od kojih bi izdvojila Reviju pasa gdje će djeca moći prezentirati svoje kućne ljubimce. Tu je i predstava na otvorenom, koja se do sada pokazala odličnom, prvenstveno za Advent gdje su uživala i djeca i roditelji. Izdvojila bi i jedan sportski događaj koji je jedini u Hrvatskoj, a održava se na Lapovcu Backyard ultra maraton.“ – rekla je Ines Resler, predsjednica Povjerenstva za turizam i manifestacije te naglasila da glazbeni program obuhvaća i alternativnu i pop glazbu.

Spomenimo i to kako Grad Našice  povodom svog dana sugrađankama i sugrađanima te gostima donosi sveukupno više od mjesec dana slavlja i više od 50 događanja, zaključno do početka srpnja.

Više iz kategorije

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska – Argentina

Ivona

18. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Ivona

Uskrsna igraonica u Našicama okupila mnoštvo mališana

Ivona