nasice.hr
Vijesti

Povodom Dana grada više od 50 događanja

Program povodom Dana grada Našica u Uredu gradonačelnika javnosti su predstavili gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednica Povjerenstva za turizam i manifestacije Grada Našica Ines Resler, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić i viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Ivona Ćosić.

„Program za Dan grada Našica u najvećoj mjeri kreirale su same Našičanke i Našičani, naše udruge, klubovi, institucije, te mnogobrojni građani koji su aktivni u društvenoj sferi, glazbenici, kulturnjaci, Savjet mladih, Društvo Naša djeca i drugi, što mu daje jednu visoku razinu kvalitete i izvrsnosti. Izdvojio bi vikend uoči Dana grada kao centralo događanje programa. Započinjemo trodnevnicom na čast s. Antuna Padovanskog, a slijede razna kulturna, tehnička, sportska, školska, etno i druga događanja. Od glazbenog programa izdvojio bi koncert Maje Šuput, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora te 7. Rock festival. Tradicionalno imamo i svečanu sjednicu Gradskog vijeća gdje ćemo upriličiti podjelu javnih priznanja.“ – rekao je gradonačelnik te pozvao građane Grada Našica i sve goste da se pridruže proslavi Dana grada.

Poruka programa proslave Dana grada je zajedništvo i svakodnevno okupljanje svih dobnih skupina sugrađana.

„Na Javni poziv Grada Našica pristiglo je uistinu puno prijava, udruga, klubova i društava, većina je to tradicionalnih događanja, no imamo i neka novija, od kojih bi izdvojila Reviju pasa gdje će djeca moći prezentirati svoje kućne ljubimce. Tu je i predstava na otvorenom, koja se do sada pokazala odličnom, prvenstveno za Advent gdje su uživala i djeca i roditelji. Izdvojila bi i jedan sportski događaj koji je jedini u Hrvatskoj, a održava se na Lapovcu Backyard ultra maraton.“ – rekla je Ines Resler, predsjednica Povjerenstva za turizam i manifestacije te naglasila da glazbeni program obuhvaća i alternativnu i pop glazbu.

Spomenimo i to kako Grad Našice  povodom svog dana sugrađankama i sugrađanima te gostima donosi sveukupno više od mjesec dana slavlja i više od 50 događanja, zaključno do početka srpnja.

Više iz kategorije

9. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

admin

Kretanjem do zdravlja, kretanjem do našičkog parka

Ivona

„Našička viteška priča” vraća nas u srednjovjekovno doba

Ivona