nasice.hr
Vijesti

Prijem Udruge slijepih Našice povodom Međunarodnog dana bijelog štapa

U Uredu gradonačelnika upriličen je svečani prijem za članove Udruge slijepih Našice povodom 15. listopada, Međunarodnog dana bijelog štapa. Članove je dočekao gradonačelnik Krešimir Kašuba i pročelnica Manuela Pintarić kojima su uručena Rolandova autorska djela, zbirka pjesama i interaktivni album te jedan održivi vrt koji izrađuju članice udruge. Bila je to prigoda da Udruga prikaže svoj aktivan rad te sve ono što čine kako bi svojim članovima, slijepim i slabovidnim osobama, omogućila bolju kvalitetu života. Istaknuo bi i činjenicu da je Našice jedno od 27 sjedišta udruga slijepih i slabovidnih osoba, zapravo među rijetkima, ako se u obzir uzme broj od 127 gradova na razini države.

Ispred Udruge prijemu su nazočili predsjednica Tatjana Bela, nekadašnji dugogodišnji predsjednik, a sada član, Rolando Butković i jedan od najstarijih članova, a i dalje izrazito aktivan, Branko Ercegovac.

  • Ovdje smo prvenstveno zbog Međunarodnog dana bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada. Osim što smo zahvalni na prijemu, ponudili smo i donijeli 20 zbirki pjesama i interaktivni album autora Rolanda Butkovića kao i održivi vrt koji izrađuju naše članice, slijepe i slabovidne osobe. Cilj obilježavanja navedenog dana je svakako inkluzija, kao i redovno stavljanje u sustav osobne asistencije za osobe sa oštećenjem vida, odnosno videćeg pratitelja, što nam i uspijeva jer prema informacijama koje imamo prepoznata je navedena potreba, te će se početkom godine ozbiljno razmatrati o stavljanju tog zakona u funkciju. – rekla je jedina videća predsjednica ovakve udruge u Republici Hrvatskoj.

Gradonačelnik Našica pohvalio je njihovu inicijativu u promoviranju rada članova, te napomenuo kako su oni jedna od najdugovječnijih udruga, a svojim radom, aktivnostima i povlačenjem sredstava za brojne projekte i jedna od najaktivnijih.

  • Udruga stvara za svoje članove kvalitetu života koja je na zavidnoj visini. Drago mi je da su nam predali radove Rolanda Butkovića te drugih članova udruge, samoodrživi vrt, koji prikazuje aktivnost svakog pojedinca. Posebnu pažnju danas smo dali i Branku Ercegovcu jednom od najstarijih članova kojeg vezujemo i za Gradsku upravu, jer se ovdje zaposlio 1970. godine kao slabovidan osoba na mjestu telefoniste. – rekao je gradonačelnik Našica te još jednom podsjetio na sutrašnje obilježavanje 15. listopada, Međunarodnog dana bijelog štapa.

Više iz kategorije

Treći AVD uređaj u Našicama postavljen u zgradi Gradske uprave

Ivona

Popis ´21

Marac

Odana počast braniteljima Branku Glavašu, Slavku Marodu i Antunu Sertiću

Ivona