nasice.hr
Vijesti

Strossmayerova ulica uskoro spremna za prometovanje

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa suradnicima i predsjednikom VMO Darkom Cerovskim obišao završne radove na dijelu Strossmayerove ulice gdje je izgrađen kružni tok. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo ovim projektom koji prvenstveno osigurava sigurnost svih mještana, a posebno učenika i djece, ali i predstavlja visoku kvalitetu života za mještane tog dijela grada. Projekt obuhvaća dio Strossmayerove ulice, gdje je prije pet godina započela rekonstrukcija i sanacija jednog dijela ulice do Markovca u suradnji s Hrvatskim cestama. A sada je na red došao gradski dio Ulice koji je osim sigurnosti predstavljamo i brojne probleme s oborinskim vodama. Kompletna infrastruktura je promijenjena, uključujući odvodnju, te je dodan obostrani nogostup s biciklističkim stazama i novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Radovi obuhvaćaju 140 metara ceste, uključujući i nogostup.

  • Ovo je značajno ulaganje u gradsku cestovnu infrastrukturu, s ukupnim iznosom od 362 tisuće eura. Ministarstvo za regionalni razvoj doprinijelo je s 50 tisuća eura, dok će preostali iznos biti pokriven iz gradskog proračuna. Posebno je važno istaknuti da je raskrižje na kojem se nalazimo bilo jedno od prometno najugroženijih i statistički najopasnijih, s najvećim brojem prometnih nesreća. Stoga, implementacija kružnog toka predstavlja rješenje koje će znatno povećati sigurnost i kvalitetu života naših sugrađana. Važno je napomenuti da će novi kružni tok biti otvoren za promet do Dana grada, 13. lipnja. Novom signalizacijom postići će se veća sigurnost nego prije, kao i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog područja. – rekao je gradonačelnik i zahvalio prvenstveno mještanima na strpljenju.

Predsjednik VMO Našice Darko Cerovski zahvalio se Gradu na ovoj investiciji uz nadanja da će se obnova Ulice nastaviti.

  • Želim izraziti zadovoljstvo zbog uređenja jednog od problematičnih dijelova grada Našica. Od raskršća u Ulici kralja Petra Krešimira do novog kružnog toka, mnogi problemi su riješeni. Osim što smo dobili je moderna i lijepa prometnica, značajno je povećana sigurnost prometovanja, a najvažnije od svega, poboljšana je kvaliteta života stanovnika. U razgovoru s mještanima ovog dijela Našica, osjeti se zadovoljstvo i sreća što se konačno pristupilo uređenju. – rekao je Cerovski.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Više iz kategorije

Tradicionalna izložba oldtimer vozila na Uskrsni ponedjeljak

Ivona

Obilježen Europski dan jezika

Ivona

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik ugostio našičke mališane

Marac