nasice.hr
Vijesti

Svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Našica za 2022. godinu

U organizaciji Sportske zajednice Grada Našica održano je svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Našica za 2022. godinu na kojem je Rukometni klub Nexe dobio nagradu za najuspješniji sportski kolektiv. Brojnim sportašicama i sportašima te uglednim gostima dobrodošlicu je u ime organizatora svečanosti poželio predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović. Predsjednik Antolović je izdvojio 2022. godinu kao vrlo uspješnom za brojne našičke sportske klubove i udruge, koji su postizali iznimne rezultate, pa je to ujedno bila i prigoda prisjetiti se nekih te nagraditi one najuspješnije.

Trofej „Pavo Jurina” koji se dodjeljuje mladim perspektivnim sportašima dobili su Mia Šimašek, Karate klub NEXE, Paula Smolčić i Rafael Grotić, članovi Teniskog kluba Našice, Petra Nogić, Antonela Nađ, Ana Šimić – članovi Taekwondo kluba Našice, Marko Stilin – nogometaš NK Zoljana, Stjepan Javorček i Borna Fruk, članovi RK NEXE-a, Leonardo Paska iz KBK Impact-a, Iva Škorić i Sara Knežević, obje iz Ženskog odbojkaškog kluba Našice dok je Filip Čiček, član KBK Impact, dobio priznanje za iznimne rezultate postignute na državnoj i regionalnoj razini. Nagrade je uručio Marko Sertić, izvršni dopredsjednik Rukometnog kluba NEXE.

Seniorska momčad RK NEXE-a u sezoni 2021./2022. godini bila je po 14. put za redom viceprvak Hrvatske. Gromovi su sudjelovali i u finalu Kupa Hrvatske, a plasirali su se i na Final Four SEHA Gazprom lige koji se igrao u Zadru. Također su sudjelovali na završnici EHF Euro lige u Lisabonu osvojivši četvrto mjesto. Nagradu za najuspješniji sportski kolektiv Grada Našica predsjedniku kapetanu momčadi Janku Keviću uručio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba uz prisustvo predsjednika Sportske zajednice Grada Našica Nikolu Antolovića i predsjednika kluba Josipa Ergovića.

Nagrade su dobili Lucija Kuzminski, članica ŽOK-a Našice, kao najbolja sportašica te rukometaš Fahrudin Melić koji je proglašen za najuspješnijeg sportaša u 2022. godini.

Trener Branko Tamše proglašen je za najuspješnijeg trenera – nagradu je preuzeo njegov pomoćnik i nekadašnji Grom Albin Eter.

Zoran Krivošija, trener U-13 ekipe Rukometnog kluba Nexe, dobio je nagradu za izniman doprinos razvoju sporta, a nagradu mu je uručio Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije. Kako navode organizatori, Zoran je čovjek koji je svoj život posvetio rukometu. Iako mnogi treneri čim prije traže prilike da preuzmu seniorske momčadi, on je svoj život i karijeru posvetio radu s mladima i njihovom odgajanju, a to je ono što je najplemenitije i često nedovoljno cijenjeno. Stvorio je generacije i generacije igrača, ali i ljudi i do danas se nije umorio. Ovo priznanje je najmanje što je zaslužio.

Priznanja su uručili predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar te zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Hrvoje Šimić.

Našice nastavlja davati punu podršku svim sportskim kolektivima s područja Grada

Dobitnicima  te svim sportašicama i sportašima prigodnu je čestitku uputio gradonačelnik Kašuba izrazivši zadovoljstvo što u Našicama djeluje i marljivo radi jako veliki broj sportašica i sportaša, posebice mladih. Gradonačelnik je u svom obraćanju naglasio kako će Grad i dalje davati punu podršku svim sporstkim kolektivima i njihovim članovima, jer su upravo oni najveći i najglasniji promotori Grada Našica.

Prigodnim su se riječima obratili i zamjenik Gradonačelnika i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik RK NEXE-a Josip Ergović, predsjednik Uprave NEXE d.d. Ivan Ergović kao i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ-a Dubravko Ižaković. Ovu svečanost je zatvorio našički glazbenik Vanja Hrvoje Dražić sa pjesmom posvećenoj Našicama „Moj grad”. Galeriju fotografija s jučerašnje dodjele možete vidjeti na ovoj poveznici.

 

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

4. sjednica Vijeća Mjesnog odbora

Ivona

Obavijest – Zbog održavanja događaja molimo građane da ne parkiraju na Sajmištu

Ivona

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Ivona