nasice.hr
Vijesti

U Našicama obilježen Međunarodni dan muzeja

Danas se obilježava Međunarodni dan muzeja, pa je tim povodom Zavičajni muzej Našice svim zainteresiranim sugrađanima u samom centru grada ponudio edukativnu muzejsku akciju pod nazivom “Plesni vremeplov“. Kratko predavanje za okupljene vodila je kustosica Magdalena Kunac Svoren, dok je plesne korake prezentirao pripravnik za muzejskog tehničara Miroslav Šarić uz članove HKD Lisinski Našice.

Ravnateljica našičkog muzeja Silvija Lučevnjak rekla je da na današnji dan svi muzeji slave i svoj rođendan, jer to je dan koji je posvećen muzejima, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta, pogotovo Europe. Zbog specifične situacije obnove dvorca Pejačević muzealci su svoje aktivnosti preselili na otvoreno, te diljem našičkog kraja, jer su s ovim programom gostovali u brojnim osnovnim i srednjoj školi.

Na trgu je prezentiran ples valcer, usko vezan za obitelj Pejačević, istaknuo je to Miroslav Šarić, a sve u sklopu ovogodišnje krovne teme „Moć muzeja“. Kostimi koje su odjenuli djelatnici muzeja i članovi HKD Lisinski u vlasništvu su Društva, a prigodno se oblače povodom raznih gradskih događanja. Nakon programa, u Sjenici su zaplesali i okupljeni građani.

Više iz kategorije

Prijem našičkih vatrogasaca

Ivona

Sa Vijeća prevencije Grada Našica poručeno da se svako kršenje zakona treba prijaviti nadležnim službama

Ivona

Nastavljaju se investicije u Granicama

Ivona