nasice.hr
Vijesti

U Uredu gradonačelnika održan prijem predstavnika vjerskih zajednica

Danas je u Uredu gradonačelnika održan prijem predstavnika vjerskih zajednica s područja grada Našica. Njemu su ispred vjerskih zajednica prisustvovali župnik i gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog Našice fra Tomislav Faletar , župnik Župe Gospe Fatimske Velimirovac Perica Matanović, zatim župnik Župe sv. Marka evanđeliste Markovac Goran Mitrović te Zdravko Kleščik, pastor Evanđeoske pentekostne Crkve. Osobno je goste pozdravio gradonačelnik Krešimir Kašuba i suradnici pročelnica Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnik Franjo Vladika i voditeljica Danijela Buljan.

Vjerske zajednice djeluju na dobrobit svih građana

Kroz razgovor okupljeni su se složili da vjerske zajednice djeluju na dobrobit svih građana, a da Grad Našice u skladu sa svojim mogućnostima podržava njihovo djelovanje već godinama. Tako je Grad kroz 2023. godinu uložio određena sredstva za potrebe koje su iskazane, a isto će se prema dogovoru nastaviti i u 2024. godini, jer kako su rekli gosti crkve su već stare, pa nekima treba i obnova.

  • Velika mi je čast što smo upriličili ovaj tradicionalni prijem vjerskih zajednica i što smo si međusobno čestitali i zaželjeli sve najbolje u novoj 2024. godini sa osvrtom na 2023. godinu. Bila je ovo prilika da se prije svega zahvalimo predstavnicima vjerskih zajednica na svemu onome što čine u duhovnom smislu za naše sugrađanke i sugrađane te isto tako za sve one bitne manifestacije koje se u gradu događaju, gdje je važno naglasiti da su naše vjerske zajednice nedjeljiva cjelina sa Gradom Našicama te im poželjeti da i ubuduće nastavimo suradnju na ovako visokoj razini. – rekao je gradonačelnik.

  • Zahvaljujemo gradonačelniku i cijeloj Upravi koji su nas ugostili i ove godine kako bi jedni drugima čestitali novu godinu i ove blagdane koji su sada iza nas, ali i zahvalili jedni drugima za sve ono što međusobno činimo za dobrobit našega naroda, svih građana, svih ljudi kojima služimo, mi na jedan duhovni način i oni na jedan civilni i društveni način. Na ovom susretu smo podijelili neke dojmove od prošle godine i rekli koju riječ o onome što naš čeka u ovoj godini. Od srca zahvaljujemo Gospodinu koji nas je ovdje spojio i želimo da naša suradnja za dobrobit svih građana bude i dalje plodna i puna poštovanja. – rekao je fra Tomislav Faletar, gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog Našice.

Više iz kategorije

Dodijeljene zahvalnice i priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Ivona

Dječje maškare 2024. godine

Ivona

2. Memorijalni ultramaraton 132. brigade Hrvatske vojske

Ivona