nasice.hr
Vijesti

U zagrljaju Radosti

Tamburaški orkestar „Dora Pejačević” Našice, Matica slovačka Markovac Našički, SKUU „Franjo Strapač” Markovac Našički te folklorna sekcija HKD-a „Lisinski” Našice jučer su ugostili KUD „Čilipi” i održali Božićni koncert „U zagrljaju radosti” na oduševljenje prepune markovačke Drevenice.

U uvodnom dijelu okupljenima se obratila s nekoliko pozdravnih riječi Branka Baksa, predsjednica Matice slovačke Markovac Našički koja se zahvalila na dolasku gradonačelniku Grada Našica Krešimiru Kašubi, saborskom zastupniku Hrvoju Šimiću, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Našica Krešimiru Žagaru, predsjedniku Saveza Slovaka Mirku Vavri kao i svim prisutnima koji su mogli uživati u ovom jedinstvenom koncertu.

  • Posebno nam je drago da ove godine za Božićni koncert u Markovcu možemo pripremiti jedan prekrasan i šarolik koncert,  zahvaljujući Tamburaškom društvu Dora Pejačević koje je prije nekoliko mjeseci uspostavilo suradnju s KUD- om Čilipi. Također u programu sudjeluju i naš domaći HKD Lisinski, kao i plesna i pjevačka skupina SKUU Franjo Strapač. Drago mi je da je publika uživala u raznovrsnom bogatom programu našeg tamburaškog društva, prekrasnim izvedbama kako poznatih skladatelja, tako i božićnih, a pogotovo što je publika imala priliku vidjeti i prekrasne plesove, među kojima je i nama svima poznati Linđo. Po prvi puta imali smo i klapu u našoj Drevenici i mislim da je bilo stvarno prekrasnokazala je Branka Baksa.

Gradonačelnik Kašuba se zahvalio na pozivu te je istaknuo kako mu je velika čast prisustvovati ovakvoj svečanosti.

  • U subotu smo mogli uživati u nastupu HKD-a „Lisinski” i Tamburaškog društva „Dora Pejačević” te njihovih gostiju iz Čilipa koji su oduševili svojim nastupima. Moram istaknuti i gostovanje naših tamburaša prije nekoliko mjeseci u Čilipima i tako smo spojili krajnji istok s krajnjim jugom Hrvatske i veselim se daljnjoj suradnji ovih društava. – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik.

Koncert su zaključili gosti iz Čilipa

Koncert je otvorilo našički Tamburaški orkestar na čelu s voditeljem Deanom Koprijem koji već godinama nižu uspjehe, a ove su postali prvaci komornih sastava Republike Hrvatske na nedavno održanom natjecanju u Jastrebarskom. Nakon njih na podiju su zablistali članovi SKUU „Franjo Strapač” Markovac Našički s nekoliko tradicionalnih slovačkih plesova, a zatim je došlo vrijeme za nastup HKD-a „Lisinski” Našice koji su na najbolji način pokazali svoje plesačko umijeće. Nimalo lak zadatak bio je pred gostima iz Čilipa, ali oni su ga s lakoćom „odradili” i svoj nastup zaključili sa svojom interpretacijom dobro nam znanog Linđa. Bio je ovo koncert za pamćenje i nadamo se da će se i iduće godine nastaviti u sličnom sastavu.

Više iz kategorije

Poziv na radionicu u sklopu izrade LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-a Karašica za razdoblje 2023.-2027.

Marac

Doručak sa gradonačelnikom

Ivona

Gradonačelnik obišao radove u Ulici Ljudevita Gaja u Našicama

Ivona