nasice.hr
Vijesti

Pješački most u Vukojevcima investicija je u sigurnost

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa Magdalenom Vidaković-Gelenčir, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, obišao je investiciju prije svega važnu zbog osiguravanja sigurnosti mještana u Vukojevcima, gdje ih je dočekao predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger. Radove na investiciji izvodi Elektro-Lovošević, a njena je ukupna vrijednost 400.000,00 kuna.

  • Izgradnja pješačkog mosta u vrijednosti 400.000,00 kuna vrijedna je i važna investicija u prigradskom naselju Vukojevci, koja je sufinancirana u iznosu od 60% od strane Ministarstva unutarnjih poslova, a 40% gradskim sredstvima. Važan je ovo projekt jer se radi o sigurnosti pješaka na državnoj cesti, gdje do sada postojeći nogostup nije bio povezan. Projektom će se zato realizirati i izgradnja 50-ak metara nogostupa u jednom smjeru i desetak u drugom, što zasigurno podiže kvalitetu života, ali prije svega sigurnost u mjestu. U Vukojevcima, baš kao i u svim našim okolnim mjestima, želimo proporcionalno ulagati, tako da smo u proteklih godinu, dvije uložili u dokumentaciju za rekonstrukciju mjesnog doma, dokumentaciju za rasvjetu u Ulici kralja Tomislava, zatim održavanje mrtvačnice i izgradnju sanitarnog čvora u prostorijama Nogometnog kluba. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te dodao da u dogovoru sa Mjesnim odborom i njihovim predsjednikom Draženom Ganzbergerom, te svim vijećnicima nastavljaju suradnju i proporcionalno ulaganje.

Posebno zadovoljan realizacijom projekta pješačkog mosta svakako je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger koji se zahvalio Gradu Našicama, gradonačelniku Kašubi i Ministarstvu unutarnjih poslova na prepoznavanju ovog problema, te što su zajednički sudjelovali u realizaciji investicije.

  • Nastavak je ovo kontinuiranog ulaganja u Vukojevce, ali i dokaz da se prijedlozi i ideje Mjesnog odbora slušaju i provode. Moram izraziti zadovoljstvo izgradnjom ovog mosta jer time će se riješiti velik problem sigurnosti u prometu, kako za pješake tako i za vozače. Svi smo svjedoci nemilih događaja u prometu gdje stradavaju pješaci, a posebno smo osjetljivi na djecu, koja ovdje svakodnevno prolaze na putu u školu i iz škole i nemaju se gdje skloniti pred nadolazećim vozilima. – rekao je Ganzberger.

Više iz kategorije

U četiri prigradska naselja grade se četiri mrtvačnice

Ivona

Uređuje se korito Našičke rijeke

Marac

Premijer Andrej Plenković posjetio obnovljeni Dvorac Pejačević u Našicama

Ivona