nasice.hr
Vijesti

Vukovar u srcu

Tradicionalnim paljenjem svijeća odana je počast svim žrtvama Domovinskog rata, a posebno Vukovara i Škabrnje. Predstavnici Grada Našica, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, srednjoškolaci koji su krenuli pješačenje do Vukovara te mnogobrojni građani zajednički su se, okupljeni oko lampiona, prisjetili mučnih događanja i podnesene žrtve.

Vijence su ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska položili članovi Udruge vukovarskih veterana Našice, gradonačelnik Krešimir Kašuba, gradski vijećnik Dražen Ganzberger, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, a zatim su svijeće položili članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata. Kao i godinama prije lampionima je formiran natpis Vukovar <3 u čijem su kreiranju sudjelovale članice Zajednice žene HDZ-a Katarina Zrinski Našice i svi okupljeni građani. Prigodnim govorom gradonačelnik Krešimir Kašuba obratio se okupljenima uputivši  iskrenu sućut obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te ih pozvao na minutu šutnje. Istaknuo je i to kako je 67 dragovoljaca s našeg područja 1991. godine otišlo u obranu Vukovara, od kojih se 18 nije vratilo.

  • Na današnji dan kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje važno je prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu domovine dali ono najvrijednije što imaju, svoj život. Danas odajemo zahvalnost i svim onima koji su sudjelovali u ratu kojim je izborena hrvatska samostalnost. – rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima okupljenima, a posebno je na odazivu zahvalio učenicima.

Nakon njega Kristina Knežević pročitala je Priču o gradu Siniše Glavaševića, a potom je slijedila molitva koju je predvodio fra Tomislav Faletar.

Organizatorica pješačenja srednjoškolaca prof. Slađana Mihalj istaknula je da je ove godine najveći odaziv učenika koji žele sudjelovati u ovom simboličnom pješačenju.

Više iz kategorije

Moto klub Racing Našice obilježio 20 godina djelovanja

Ivona

Održana završna konferencija projekta “Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”

Ivona

Karavana bikera „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ danas u Našicama

Marac