nasice.hr
Vijesti

Advent u Našicama 2022. godine započinje u nedjelju

Grad Našice u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Našice i ove godine organizira manifestaciju „ADVENT U NAŠICAMA 2022.“, program će se održati na glavnom našičkom trgu u prigodnom ozračju. Prošle godine Advent je bio iznimno posjećen, a ove godine cilj je organizatora podići ljestvicu.

Kompletan program Adventa bit će uskoro objavljen, no gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da će ovo zasigurno biti najbolje izdanje Adventa u Našicama do sada.

  • Tradicionalno, nastavljamo organizaciju Adventa koju u Našicama prvi put bilježimo 2016. godine kao Advent humanitarnog duha. Od tada smo svake godine dorađivali i nadograđivali kompletnu manifestaciju da bi 2021. godine Advent u Našicama doživio pozitivan pomak i velik korak naprijed. Tada smo prema uzoru na zagrebački Advent koji je svjetski prepoznatljiv, odlučili ući u jednu investiciju – nabavku kućica i ukrasa kako bi upotpunili ovu manifestaciju u Našicama. – rekao je gradonačelnik i zahvalio Povjerenstvu za turizam i manifestacije Grada Našica koje marljivo radi na posebnoj turističkoj priči u Našicama, a koja je vezana i za ovo adventsko vrijeme i za sva događanja koje ćemo vidjeti narednim mjesecima.

Zajednički cilj organizatora je da manifestacije privuče posjetitelje svih dobnih kategorija, od najmlađih do najstarijih članova zajednice, a koji će uživati u bogatom programu i eno-gastro ponudi u organizaciji udruga, ugostitelja i izvođača. – Svi zaslužujemo lijepo blagdansko ozračje na kraju godine. – zaključio je gradonačelnik.

Uređenje i program privući će brojne posjetitelje

Ines Resler, direktorica Turističke zajednice grada Našica, smatra da je našički Advent postao prepoznatljiva manifestacija koja u grad u zimskim mjesecima, itekako privlači velik broj posjetitelja iz cijele županije, pa i šire.

  • Ove godine Advent započinje 27. 11. u nedjelju prigodnim paljenjem prve adventske svijeće na novouređenom trgu gdje će biti veliki adventski vijenac. Nakon paljenja prve svijeće bit će održan koncert duhovne glazbe, što je i smisao adventa i Božića. Slično kao prošle godine, događanja će biti organizirana petkom i subotom, jer smo uvidjeli kako ljudima to odgovara, a i prošle godine smo dobili povratke informacije što im se sviđa. Petak će biti rezerviran za djecu, pa donosimo ponovno predstave na otvorenom kazališta La La Land, Joza Ivakić Vinkovci i Šareni svijet te brojne radionice. Subotom su organizirani razni glazbeni izvođači, za svakog po nešto. Zadnji petak, 23.12. koncert će održati Minea, a program se završava dočekom Nove godine gdje nastupa dobro poznati Stravianae bend. Advent je postao turistički proizvod, a nama je cilj da fotografije i događaji s našičkog Adventa dobiju pozornost što većeg broja posjetitelja kako bismo privukli što više ljudi u naš mali grad. – zaključila je Ines Resler i dodala da će se i ovogodišnje uređenje Grada odraditi u suradnji sa Udrugom mladih INFO Našice, a zajedno su osmislili još više čarobnih mjesta za fotografiranje, tako da će biti puno noviteta za Adventsko ruho našeg lijepog grada.

Više iz kategorije

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ivona

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja i odgajatelja

Ivona

NEXE teži zelenoj tranziciji – Grad Našice podupire inicijativu

Ivona