nasice.hr
Vijesti

Advent u Našicama 2022. godine započinje u nedjelju

Grad Našice u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Našice i ove godine organizira manifestaciju „ADVENT U NAŠICAMA 2022.“, program će se održati na glavnom našičkom trgu u prigodnom ozračju. Prošle godine Advent je bio iznimno posjećen, a ove godine cilj je organizatora podići ljestvicu.

Kompletan program Adventa bit će uskoro objavljen, no gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da će ovo zasigurno biti najbolje izdanje Adventa u Našicama do sada.

  • Tradicionalno, nastavljamo organizaciju Adventa koju u Našicama prvi put bilježimo 2016. godine kao Advent humanitarnog duha. Od tada smo svake godine dorađivali i nadograđivali kompletnu manifestaciju da bi 2021. godine Advent u Našicama doživio pozitivan pomak i velik korak naprijed. Tada smo prema uzoru na zagrebački Advent koji je svjetski prepoznatljiv, odlučili ući u jednu investiciju – nabavku kućica i ukrasa kako bi upotpunili ovu manifestaciju u Našicama. – rekao je gradonačelnik i zahvalio Povjerenstvu za turizam i manifestacije Grada Našica koje marljivo radi na posebnoj turističkoj priči u Našicama, a koja je vezana i za ovo adventsko vrijeme i za sva događanja koje ćemo vidjeti narednim mjesecima.

Zajednički cilj organizatora je da manifestacije privuče posjetitelje svih dobnih kategorija, od najmlađih do najstarijih članova zajednice, a koji će uživati u bogatom programu i eno-gastro ponudi u organizaciji udruga, ugostitelja i izvođača. – Svi zaslužujemo lijepo blagdansko ozračje na kraju godine. – zaključio je gradonačelnik.

Uređenje i program privući će brojne posjetitelje

Ines Resler, direktorica Turističke zajednice grada Našica, smatra da je našički Advent postao prepoznatljiva manifestacija koja u grad u zimskim mjesecima, itekako privlači velik broj posjetitelja iz cijele županije, pa i šire.

  • Ove godine Advent započinje 27. 11. u nedjelju prigodnim paljenjem prve adventske svijeće na novouređenom trgu gdje će biti veliki adventski vijenac. Nakon paljenja prve svijeće bit će održan koncert duhovne glazbe, što je i smisao adventa i Božića. Slično kao prošle godine, događanja će biti organizirana petkom i subotom, jer smo uvidjeli kako ljudima to odgovara, a i prošle godine smo dobili povratke informacije što im se sviđa. Petak će biti rezerviran za djecu, pa donosimo ponovno predstave na otvorenom kazališta La La Land, Joza Ivakić Vinkovci i Šareni svijet te brojne radionice. Subotom su organizirani razni glazbeni izvođači, za svakog po nešto. Zadnji petak, 23.12. koncert će održati Minea, a program se završava dočekom Nove godine gdje nastupa dobro poznati Stravianae bend. Advent je postao turistički proizvod, a nama je cilj da fotografije i događaji s našičkog Adventa dobiju pozornost što većeg broja posjetitelja kako bismo privukli što više ljudi u naš mali grad. – zaključila je Ines Resler i dodala da će se i ovogodišnje uređenje Grada odraditi u suradnji sa Udrugom mladih INFO Našice, a zajedno su osmislili još više čarobnih mjesta za fotografiranje, tako da će biti puno noviteta za Adventsko ruho našeg lijepog grada.

Više iz kategorije

Svečani prijem predsjednika Vijeća Mjesnih odbora

Ivona

Nastavak dobre suradnje sa prijateljima iz Stare Bystrice

Ivona

Održan Međunarodni dan mladih u organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Našica

admin