nasice.hr
Vijesti

Proporcionalno ulaganje i u mjesto Gradac Našički

U prigradskom naselju Gradac Našički nastavlja se proporcionalno ulaganje Grada Našica, a sve na prijedlog članova i predsjednika Vijeća mjesnog odbora. Investicije uređenja terase na Mjesnom domu obišao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, a dobrodošlicu im je poželio upravo predsjednik Vijeća mjesnog odbora Bernard Marjančević.

  • U prigradskom naselju Gradac Našički u proteklom periodu uložili smo u Mjesni dom, radi se konkretno o nadstrešnici vrijednosti 40.000,00 kuna koja će proširiti mjesto na kojem će se moći boraviti, ali i spriječiti vremenske nepogode da utječu na prostorije koje su ispod doma. U tom kontinuiranom ulaganju moram spomenuti i suradnju sa našim najvećim gospodarskim subjektom NEXE d.d. koji je prije godinu dana uložio u novu kuhinju u Mjesnom domu koja će služiti za razne potrebe mještana. Također Grad Našice prije mjesec dana uložio je u održavanje ceste, prema groblju, u dužini od 700 metara ukupne vrijednosti 15.000,00 kuna. Ipak najveće ulaganje u Gradac, ali i šire našičko područje je projekt Aglomeracije, njime će se stati na kraj najvećoj boljci ovog mjesta, tekućoj vodi. Očekujemo da će tijekom sljedeće godine svaka kuća u Gradcu imati tekuću vodu. – rekao je gradonačelnik i dodao da Gradac živi u pozitivnom duhu, a u istom smjeru se i razvija.

Gradonačelnik je također pohvalio i Moto klub Racing Našice koji su dobili prostorije u prizemlju Mjesnog doma, a koji promoviraju Gradac i Našice na državnoj razini. Oni su, dodao je, zasigurno upotpunili i povećali kvalitetu života u mjestu. Uputio je gradonačelnik pohvale i Vijeću mjesnog odbora, posebno Bernardu Marjančeviću koji je sa svojim vijećnicima, mještanima, ali i Moto klubom organizirao prvu Ljetnu večer u Gradcu.

  • Jedna od najvažnijih stvari, uz sve što je gradonačelnik nabrojao, je ekshumacija starog groblja u Starom Gradcu i spomenik preminulima na novom groblju, gdje je Grad također investirao. Za iduću godinu planiramo uređenje sanitarnog čvora i krečenje dvorane, gdje je nadamo pomoći od Grada, razumijem da je kriza, no ne tražimo puno, onoliko koliko je dovoljno za mještane. – rekao je Bernard Marjančević, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Gradac Našički te se zahvalio gradonačelniku i svima u Gradu što su im izašli u susret da naprave sve što su planirali za ovu godinu, ali i proteklih godina.

Više iz kategorije

Dan otvorenih vrata Srednje škole Isidora Kršnjavog

Ivona

Odana počast braniteljima Branku Glavašu, Slavku Marodu i Antunu Sertiću

Ivona

Prijem za sudionike Erasmus+ projekta Learn IT

Ivona