nasice.hr
Vijesti

Završio i treći adventski vikend

Petak je i trećeg vikenda Adventa u Našicama bio rezerviran za najmlađe. Uz tradicionalni Božićni sajam, mališani su uživali u predstavi za djecu „Oprosti za Božić 2: sjevernopolska avantura” koju je izvelo Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca u koprodukciji s Kazališnom družinom „Iglu”. Nastavak na to bila je i zadnja Božićna bajkaonica i radionica za djecu u organizaciji Udruge mladih Info i Gradske knjižnica Našice nakon čega je nogometni uspjeh hrvatske reprezentacije proslavljen uz glazbeni program.

Upaljena treća adventska svijeća

Na adventskom vijencu u središtu grada 3. adventsku svijeću upalio je član HKD Lisinski Darko Damjanović. Molitvu je predvodio fra Vinko Brković, a u prigodnom programu nastupio je upravo pjevački zbor HKD “Lisinski”. Program paljenja svijeće organiziraju Udruga za kulturu življenja DarNa i Župa sv. Antuna Padovanskog.

Zbog kiše dio programa u zatvorenom

Zbog jake kiše dio subotnjeg programa Adventa preseljen je u Pastoralni centar Emaus. Okupljeni su mogli uživati u nastupu KUD-a i klape „Ćilipi”, HKD-a „Lisinski” Našice i tamburaškog orkestra pod ravnanjem svog voditelja i dirigenta Deana Koprija. Publiku koja se odazvala koncertu, sve sudionike, a posebno goste iz Ćilipa pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je pozdravio okupljene i na koncertu “Zapleši Božiću” Našičkih mažoretkinja “Dora” i Plesnog studia “Shine”. U dvorani OŠ kralja Tomislava njihov je nastup popratila brojna publika.

IZVOR: TV NašiceRadio Našice

Više iz kategorije

Dječje maškare 2024. godine

Ivona

Dodijeljene zahvalnice i priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Ivona

17. memorijalna utrka ”Kokočak-Orahovica“ za Momira, Milana i Branka

Ivona