nasice.hr
Vijesti

Udruga slijepih Našice sljedeće godine proslavlja 70 godina djelovanja

Udruga slijepih Našice održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je uz druge istaknute goste sudjelovao i gradonačelnik Krešimir Kašuba. Udruga slijepih jedna je od starijih na našem području, a sve svoje aktivnosti usmjeravaju prema potrebama slijepih i slabovidnih osoba. Udruga okuplja 40-ak članova, a popis njihovih aktivnosti, provođenja i suradnji uistinu je podugačak. Ove godine uz Grad Našice i Turističku zajednicu Grada Našica bit će domaćini okupljanja Mreže slijepih žena u lipnju. Također udruga i zapošljava, do sada jednu osobu, a od ove godine bit će zaposleno njih troje. Čestitkama na radu uz gradonačelnika pridružio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski te direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler.

  • Udruga slijepih Našice aktivno radi još od 1955. godine, a svojim radom ističe se na lokalnoj, regionalnoj pa i nacionalnoj razini. Grad Našice omogućio im je ulaznu mobilnu rampu koja je upravo za današnji događaj prvi puta i korištena. – rekao je gradonačelnik.

U 2023. godini ostvarena je i prva suradnja između Turističke zajednice Grada Našica i Udruge slijepih Našice tako su turističke brošure pisane i na  Brailleovom pismu dostupne svim posjetiteljima. Ovom, ali i brojnim drugim suradnjama izuzetno je zadovoljna predsjednica Tatjana Bela koja je detaljno članovima prezentirala rad kroz 2023. godinu te planove za 2024. godinu gdje su se posebno istaknuli projekti videćeg pratitelja, novi zaposleni, nagrade i druge važne aktivnosti.

 

Više iz kategorije

Čestitka povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Ivona

Gradonačelnik obišao Velimirovac i Brezik

Ivona

Započela obnova Ulice hrvatskih branitelja

Ivona