nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba potpisao ugovore za projekte i programe iz područja kulture

U uredu gradonačelnika Krešimir Kašuba potpisao je ugovore o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima u području javnih potreba u kulturi Grada Našica iz sredstava Proračuna Grada Našica u 2024. godini. Ovime je odobreno sufinanciranje sljedećim udrugama: SKUU „Franjo Strapač” Markovac Našički, HKD-u „Lisinski“ Našice, Tamburaškom društvu „Dora Pejačević” Našice, Gradskoj glazbi Našice, HKD-u „Vukojevci”, Matici umirovljenika Hrvatske – Gradskoj udruzi umirovljenika u Našicama, Udruzi za hrvatsku povjesnicu u Našicama, SKUD-u „Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac, Ogranku Matice hrvatske u Našicama, Centru za ruralni razvoj Slavonije, Udruzi za kulturu življenja Našica „DarNa” te KUD-u „Tamburica” Velimirovac. Gradonačelnik Krešimir Kašuba ovom je prilikom zahvalio svima na dugogodišnjem radu, pohvalivši istaknuti rad svake od ovih udruga. Dodao je i to da nas u 2024. godini očekuju brojne važne obljetnice te otvorenje Velikog dvorca koji će biti temelj našičke kulturne priče, odražavajući bogatu povijest grada grofova.

  • Danas smo potpisali vrijedne ugovore namijenjene za naše udruge u kulturi. Ponosni smo na činjenicu da imamo 13 udruga koje djeluju u području kulture od ukupno stotinjak udruga u Gradu Našicama i želim naglasiti da su predsjednici i predsjednice ovih udruga, te njihovi članovi istinski promotori našeg grada u području kulture. U ime Grada Našica želim se zahvaliti svim članovima udruga na njihovoj predanosti i radu, posebno na promicanju kulturnih vrijednosti među našom djecom i sugrađanima. Grad Našice je putem natječaja osigurao 21.240,00 eura za udruge u kulturi, dodatnih oko 10 tisuća eura putem javnog poziva te 1.500,00 eura za hitne slučajeve. Našice je prepoznato na nacionalnoj razini zbog svoje podrške kulturnom djelovanju i sufinanciranju udruga. Uz njihovu podršku ostvarujemo našu temeljnu strategiju – poboljšanje kvalitete života u Našicama, zadržavanje mladih te privlačenje onih koji su iz različitih razloga morali napustiti naš grad. – rekao je gradonačelnik te istaknuo obnovu kulturne i prirodne baštine koju je nedavno posjetio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Naglasio je i to da je Vlada RH ona koja je osigurala povijesna sredstva iz fondova Europske unije za obnovu kulturnih građevina u našem gradu.
Zajednički cilj je promocija Grada Našica

Predsjednik HKD-a Lisinski Miroslav Šarić istaknuo je kako su sve udruge u ovom gradu isprepletene s jasnim ciljem, a to je promocija grada Našica.

  • Želim izraziti iskrenu zahvalnost Gradu Našicama i našem gradonačelniku Krešimiru Kašubi što prepoznaju napore i trud svih udruga u kulturi. Često se dogodi da kultura bude stavljena na marginu, iako može donijeti mnogo kao osnova za različite turističke manifestacije i promociju našeg grada. Ove godine Hrvatsko kulturno društvo Lisinski Našice slavi 135. obljetnicu, što nas čini drugim najstarijim društvom u gradu. Dakle, HKD Lisinski već 135 godina promovira kulturnu i tradicijsku baštinu našeg grada i zavičaja, a planiramo nastaviti s tim radom i u budućnosti. – zaključio je predsjednik Šarić.

Nakon potpisivanja ugovora s Gradom Našicama, trenerica Našičkih mažoretkinja „Dora” Nikolina Pavlović je istaknula kako Grad Našice zaista zaslužuje titulu Grada kulture.

  • Osjećam veliku sreću i ponos što Gradska glazba i Našičke mažoretkinje uspješno promoviraju ime našeg grada, kako unutar Hrvatske, tako i diljem Europe. Bez podrške naši uspjesi ne bi bili mogući stoga se ovim putem želim zahvaliti Gradu Našicama što je prepoznao naš rad i što je odlučio podržati nas potpisivanjem ugovora te dodjelom financijskih sredstava za daljnji razvoj našeg društva. Ova potpora će nam omogućiti da nastavimo svoje aktivnosti i postignemo još veće uspjehe u budućnosti. – rekla je Pavlović.

Više iz kategorije

Kava s Gradonačelnikom – za umirovljenike

Ivona

Pokazna vježba “Našice 2024”

Ivona

U sljedećoj godini veće plaće za građane Našica

Ivona