nasice.hr
Vijesti

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

U srijedu, 9. lipnja 2021. godine s početkom u 17,00 sati, uz pridržavanje svih preporuka i epidemioloških mjera vezano uz COVID – 19, održana je 1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Sjednici je bilo nazočno 15 od 15 vijećnika te je konstatirano da postoji kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici.

U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red.

Jednoglasno su donešene sljedeće točke:

  1. Rješenje o izboru predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Našica
  2. Rješenje o izboru predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica
  3. Rješenje o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Našica
  4. Rješenje o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Našica

Većinom glasova svih vijećnika donešene su sljedeće točke:

  1. Rješenje o izboru predsjednika i članova Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Našica

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica, jednoglasnom odlukom vijećnika izabran je mr. Krešimir Žagar, dipl.ing. (HDZ).

Za potpredsjednike Gradskog vijeća Grada Našica izabrani su gđa. Branka Baksa (DHZ) i g. Bruno Wolf, dipl.ing. (SDP, HNS, HSS).

Novo izabrani članovi Gradskog vijeća Grada Našica su: Ljerka Ćorković (HDZ), Dražen Ganzberger (HDZ), Krešimir Žagar (HDZ), Branka Baksa (HDZ), Josip Matek (HDZ), Ivana Domnjak (HDZ), Marin Knežević (HDZ), Miroslav Umiljanović (HDZ), Samir Haj Barakat (SDP, HNS, HSS), Bruno Wolf (SDP, HNS, HSS), Vanja Horvat (SDP, HNS, HSS), Josipa Knežić (SDP, HNS, HSS), Anita Stanić Plemeniti (SDP, HNS, HSS), Silva Miškulin (DP) i Zvonko Ibriks (DP)

Novoizabrani vijećnici izglasali su i dopunu dnevnog reda. Navedenom dopunom većinom glasova svih vijećnika donešeno je Rješenje o izboru predsjednika i članova Odbora za statutarno – pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Našica.

Vjećnicima se obratio i novovoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar zahvalio je svim vijećnicima na ukazanom povjerenju. “Ovdje su danas izabrani vijećnici i vijećnice koji su dobili povjerenje svojih sugrađana. Donijeli su svoje znanje, iskustvo i ljubav prema gradu za koje vjerujem da će se izroditi u kvalitetne rasprave i donošenje kvalitetnih odluka za naš grad. Vjerujem kako će mi dosadašnje iskustvo u obnašanju dužnosti gradonačelnika pomoći i u obnašanju dužnosti predsjednika Gradskog vijeća.” – izjavio je Krešimir Žagar.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je novom predsjedniku, zamjenicima i svim vijećnicima na izboru

Novom predsjedniku, zamjenicima i svim vijećnicima na izboru je čestitao gradonačelnik Krešimir Kašuba. “Zahvaljujem se svima u predizbornoj kampanji na civiliziranom demokratskom odnosu što je zasigurno preduvjet za jedan dobar nastavak rada i jedan konstruktivan i korektan odnos i sve u interesu Grada Našica.” – izjavio je Krešimir Kašuba.

Više iz kategorije

Svečano obilježen Dan pobjede u Gradu Našicama

Ivona

Uspješno započeo još jedan projekt ZAŽELI u Našicama

Ivona

OBAVIJEST

Marac