nasice.hr
Vijesti

Premijer Andrej Plenković posjetio obnovljeni Dvorac Pejačević u Našicama

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je sa suradnicima posjetio obnovljeni Dvorac Pejačević čiju je obnovu pohvalio. Premijera su dočekali ispred Grada Našica gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar. Dvorac je obnovljen u sklopu projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i malog“ čija je ukupna vrijednost investicije 13.253.309,66 €. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sa 75,11% ukupno prihvatljivih troškova. Uz premijera u obilasku su bili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, dojučerašnji saborski zastupnici Nataša Tramišak i Stipan Šašlin, Karlo Ressler zastupnik u Europskom parlamentu, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, zamjenik župana Josip Miletić te zamjenik predstojnika Ureda Vlade Tomislav Leko. Uz vodstvo ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice premijer i suradnici obišli su glazbeni salon Dore Pejačević, grofovsku knjižnicu te salone u prizemlju gdje je održan zatvoreni sastanak.

Obnovljeni dvorac biser je grada Našica

Gradonačelnik Krešimir Kašuba nakon posjeta premijera dao je svoj osvrt na sam projekt obnove Velikog dvorca, ali i uređenje potpuno nove vizure grada Našica.

– Velika nam je čast što je danas naš grad posjetio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te obišao završene radove u sklopu projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog“. Projekt ukupne vrijednosti 13 milijuna eura promijenio je kompletnu vizuru grada Našica no utjecao je i na općeniti standard življenja na području Našica i okolice, s naglaskom na kulturni te društveni život građana. U tri godine mukotrpnog rada, dvije krize i brojnih problema, velikim naporima predanih ljudi s područja grada Našica, regionalne i nacionalne razine projekt je završen i obnovljena su oba dvorca Pejačević, Grögerova vila, dva trga i hortikultura Perivoja oko dvorca obitelji Pejačević i kapelice i grobnice  Pejačević. Ipak naš rad ne bi bio moguć bez podrške, ali i sinergije, kako sam već spomenuo na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini koja nam je omogućila osiguravanje sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj preko naše Vlade Republike Hrvatske i na tome još jednom mogu zahvaliti ovdje prisutnom predsjedniku Vlade  Andreju Plenkoviću i potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću. Hvala Vam i vjerujemo u Vašu podršku u našim daljnjim projektima od kojih ću izdvojiti Centar za starije i nemoćne osobe kojega smo čekali više do trideset godina, a čiju realizaciju je predložio tadašnji župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. – rekao je Kašuba.

Više iz kategorije

Prijavite se na natjecanje u sklopu manifestacije Dani slavonske šume

Marac

30. obljetnica Udruge vukovarskih veterana Našice i 32. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara

Ivona

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska – Argentina

Ivona