nasice.hr
Vijesti

Udrugama dodijeljeno 48.465 eura

Jučer su u Vijećnici Grada Našica potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava za programe i/ili projekte organizacija civilnog društva (udruga građana), nacionalnih zajednica, javnih potreba u socijalnoj skrbi i javnih potreba u tehničkoj kulturi iz Proračuna Grada Našica u 2023. godini. Putem javnog natječaja tako su u Gradskoj upravi potpisani ugovori za 39 udruga, u vrijednosti 48.465 EUR.

Iznos od 48.465 eura će se dodjeljivati u četiri kvartala

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako su ove udruge iznimno vrijedne jer se posebno ističu i svojim volonterskim radom, animacijom mladih te daju pravim primjerom djelovanja zajednici.

„Večeras smo potpisali Ugovore Javnog natječaja koji je bio raspisan od 1. veljače do 3. ožujka na kojeg su se prijavile 39 udruge s područja Grada Našica. Sredstva su podijeljena u 4 različite kategorije, a to su: 2 udruge za nacionalne zajednice, 3 za programe javnih potreba u socijalnoj skrbi, 5 za programe javnih potreba u tehničkoj kulturi i 29 udruga građana. Iznos od 48.465 eura će se dodjeljivati u četiri kvartala i napomenuo bih kako su sredstva jednaka prošlogodišnjima. Treba svakako naglasiti kako je Grad objavio Javne pozive koji traju do 11. mjeseca te se u slučaju opravdanih potreba, udruge još tijekom godine mogu javiti i dobiti sredstva.” – rekao je gradonačelnik Kašuba te se na kraju zahvalio udrugama koje svojim radom promoviraju Našice.

TEKST/FOTO: TV Našice

 

Više iz kategorije

Dodijeljene zahvalnice i nagrade Grada Našica

Ivona

Osnovan FLAG Pannonia sa sjedištem u Našicama

Ivona

Obavijest – Zbog održavanja događaja molimo građane da ne parkiraju na Sajmištu

Ivona