nasice.hr
Vijesti

Vijeće sigurnosti Grada Našica potiče građane da prijave svaki oblik nasilja

Nemili događaj na području Našica koji je odnio jedan mladi život te sigurnost građana bile su teme druge sjednice Vijeća prevencije Grada Našica. U Gradskoj vijećnici okupili su se kompetentni ljudi iz struke koji svakodnevno rade sa ljudima, a posebice djecom, kako bi raspravili i donijeli zaključke o daljnjem djelovanju preventivnih programa sigurnosti. Gradonačelnik Krešimir Kašuba, ujedno i predsjednik Vijeća, istaknuo je da nemili događaj sa ljudskom žrtvom izdvojen slučaj.

„U krugu kompetentnih ljudi, predstavnika službi i institucija koje imaju doticaj sa mladima zajedno smo donijeli niz preventivnih mjera i zaključili da su Našice, prije svega siguran Grad te da je ovo bio izdvojen slučaj, baš kao i nedavne tuče. Ono što smo istaknuli i na čemu treba u prevenciji raditi, to je poticanje sugrađana na prijavljivanje prijetnji, odnosno nasilja. Moram napomenuti da se u školama radi odličan posao i da su djeca, prema riječima stručnjaka, informirana za prijavu prijetnje te da se na isto potiču raznim akcijama. Zaključeno je i da sugrađani imaju vjere u institucije koja rade svoj posao. Također, molio bi ovim putem sve građane da obje obitelji poštede medijski, ali i u vidu bilo kakvih osuda. Dvije obitelji su obavijene u crno i trebamo dostojanstveno pristupiti ovom slučaju.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i nadodao da se u vremenu od protekle sjednice kontinuirano radilo na prevenciji nasilja.

Članovi vijeća složili su se s gradonačelnikom u činjenici da su Našice siguran grad, te nadodali da poruka ove sjednice treba biti upućena svim građanima Grada Našica i glasiti – prijavite svaki oblik zlostavljanja i nasilja. Službe s područja Našica, a posebno policija, vatrogasci, liječnici i Centar za socijalu skrb istaknuli su da reagiraju na sve dojave, pa makar bile i lažne, jer bolje je provjeriti i spriječiti nego dopustiti tragediju.

Više iz kategorije

Uskrsna čestitka Grada Našica

Ivona

Započeo 5. međunarodni simpozij palijativne skrbi

Ivona

Dodijeljene zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Ivona