nasice.hr
Vijesti

Vrijedna donacija za dijagnostiku autizma Općoj županijskoj bolnici Našice

Danas je u Uredu ravnatelja Opće županijska bolnice Našice upriličena primopredaja Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma – ADOS-2, koji će osim dijagnostike ovog poremećaja u djece, pomoći i kod odraslih. Gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković-Gelenčir uručio je donaciju vrijednu 6.200 eura zamjeniku ravnatelja OŽB Našice i saborskom zastupniku Hrvoju Šimiću koji se zahvalio zajedno s pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdanom Gvozdanović te psihologinjom Darijom Salopek Žihom.

Vrijedna donacija potiče daljnji razvoj usluga bolnice

Važnost donacije istaknula je psihologinja Darija Salopek Žiha i dodala da autizam zahtijeva multidisciplinarni pristup kako bi se pravilno dijagnosticirao te se osobi pružila adekvatna podrška.
– Donacijom opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ova je zajednica u užem i širem smislu dobila, zaista, puno toga za jednu posebnu populaciju djece, ali i odraslih, koja se izdvajaju u stupnju socijalne i jezične komunikacije. – izjavila je Salopek Žiha zaključivši kako se što ranijom dijagnostikom dolazi do boljih rezultata u samom liječenju.

Hrvoje Šimić, zamjenik ravnatelja i saborski zastupnik, rekao je da Našička bolnica nastavlja ulagati u svoje kadrove koji prate donacije Grada Našica.

– Ukazala se potreba za nabavku ovog dijagnostičko – opservacijskog protokola kao i za edukaciju naše djelatnice, što smo naravno prihvatili. Znamo da je Darija svojim dolaskom kao psiholog znatno podigla kvalitetu usluge naše bolnice, a mi joj omogućavamo napredovanje kroz ovu ustanovu kao i drugim zaposlenicima ove ustanove. Također se zahvaljujemo i Gradu koji oduvijek prati naše potrebe te prepoznaje važnost OŽB Našice, a i ove će godine pomoći našem radu i aktivnostima kroz financijsku potporu u iznosu od oko 27.000 eura. – rekao je zamjenik ravnatelja Šimić.

Grad Našice prepoznaje potrebe zajednice

Gradonačelnik Kašuba naglasio je da je inicijativa za ovu donaciju pristigla od predstavnika udruga i roditelja našeg grada, a da realizacija iste predstavlja konkretan primjer dobre suradnje između Grada i bolnice.

– Uvidjeli smo da postoji velika potreba za ovakvim opservacijskim protokolom pomoću kojeg se dijagnosticira autizam. Ovom donacijom želimo našim sugrađanima stvoriti uvjete što ranije dijagnostike, te se zahvaljujem psihologinji Dariji Salopek Žiha koja je prihvatila dodatnu edukaciju te će dijagnostiku i provoditi. Grad Našice svake godine iz svog proračuna izdvaja financijska sredstva za bolnicu u iznosu od oko 27.000 eura. Naime, bolnica je jedna od najvećih i najvažnijih institucija u našem gradu te se ovom prigodom zahvaljujem njenom ravnatelju Dinu Vidi, njegovom zamjeniku i saborskom zastupniku Hrvoju Šimiću kao i Zvjezdani Gvozdanović, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Više iz kategorije

Popis ´21

Marac

Nastavak projekta Zaželi

Ivona

Manifestacija Večer vina u Perivoju oduševila posjetitelje

Marac