nasice.hr
Vijesti

15. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 14. kolovoza, održana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica na kojoj je bilo prisutno 14 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 5. točaka, te je na njoj prihvaćeno izvješće Našičke razvojne agencije NARA d.o.o. Našice za 2022. godinu, donesena je Odluka o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Našica, te su donesene dvije odluke o prodaji plinske mreže, jedna u vlasništvu trgovačkog društva Našički park d.o.o., a druga u vlasništvu Grada Našica. Sjednici Gradskog vijeća uz gradske vijećnike nazočili su direktorice i direktori gradskih institucija i tvrtki, županijski vijećnik Vanja Prošić te mediji.

Ova sjednica nije imala u potpunosti iskorišten Aktualni sat, no svejedno je svim vijećnicima na pitanjima zahvalio gradonačelnik Krešimir Kašuba te ih nakon Sjednice i prokomentirao.

  • Vrlo bitan je bio Aktualni sat gdje je bilo niz pitanja od kojih ću izdvojiti pitanje vijećnika Umiljanovića vezano za nogostup u prigradskom naselju Martin. Uz Hrvatske ceste koje trebaju izgraditi biciklističku stazu i nogostup s južne strane, Grad Našice će realizirati nogostup sa sjeverne strane, a za tu će investiciju osigurati sredstva u sljedećem proračunskom razdoblju. Također smo spomenuli i pojačano održavanje ceste u dionici od 12 kilometara sve do prigradskog naselja Gradac, kroz Zoljan, koja je državna cesta, njenim će se uređenjem svakako podići sigurnost prometa. Isto tako smo naglasili i rekonstrukciju ceste Poljana i Donja Mala u sklopu projekta Aglomeracije Našice, ali i natječaj koji se pri kraju godine otvara za nerazvrstane ceste. Svako ćemo na njega prijaviti cestu na Štukinom brdu u dužini od 3 kilometra, kako bismo ishodovali građevinsku dozvolu za tu jedinu neasfaltiranu cestu, uz Polubaše koju etapnu rješavamo. Bilo je i pitanje vezano za mrtvačnicu u Zoljanu na koju imamo još nekoliko građevinskih primjedbi, a koje se otklanjaju i ona će uskoro biti u uporabi kao i pripadajuće parkiralište kojeg planiramo dovršiti sljedeće godine gradskim sredstvima. Ulaz će biti u Ulici sv. Katarine, pa iza crkve, i onda izlaz na državnu cestu, kao kružni tok. Jedno je pitanje bilo vezano za suha stabla, za koja sam rekao da smo u fazi izvođenja tih radova, radovi su skupi i teško se pronalaze izvođači za rušenje. Niz pitanja bilo je vezano i za ulice u gradu gdje smo istaknuli kako idemo prema prioritetima – prema gustoći naseljenosti, ali i sigurnosti u prometu. Razgovarali smo o Ulici Antuna Matije Reljkovića, Franjevačkoj ulici i Ulici Matije Gupca za koje smo u fazi izrade građevinske dokumentacije, pa ćemo tek nakon završetka toga moći krenuti u građevinske radove. U ovoj proračunskoj godini, i to u sljedećem periodu mislimo urediti Sportsku ulicu, nju nastavljamo na Preradovićevu ulici, kao i u Ulicu Ljudevita Gaja koja je sada u visokoj fazi završenosti. Nastavno na to trenutno se završavaju i odvojci u Zagrebačkoj ulici. Spomenuli smo i Strossmayerovu ulicu za koju smo dobili državna sredstva i koju ćemo paralelno uređivati sa projektom Aglomeracije. Trenutno na tom području rješavamo imovinsko pravne odnose s Color Emajlom, koji se nalaze u završnoj – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Našica bila je prenošena uživo na službenim stranicama Grada Našica.

Više iz kategorije

Nastavak projekta ZAŽELI

Ivona

Uskrsna čestitka Grada Našica

Ivona

Gradonačelnik u Lađanskoj i Lili

Ivona