nasice.hr
Vijesti

17. memorijalna utrka ”Kokočak-Orahovica“ za Momira, Milana i Branka

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, a pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Grada Orahovice i Grada Našica, održana je tradicionalna 17. memorijalna utrka Kokočak-Orahovica u čast trojice poginulih hrvatskih vitezova, Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića. Momir i Milan poginuli su 4. prosinca 1991. u šumi na granici između Gornje Pištane i Kokočaka, dok je Branko Jaklić 5. prosinca 1991. snajperskim metkom ubijen na prvoj crti bojišnice u Gornjoj Pištani. Njima u čast, 80-ak maratonaca otrčalo je dionicu od 12 kilometara, a start u Kokočaku kod spomen obilježja Momiru i Milanu uveličali su njihova obitelj i rodbina, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Elvira Kojić, izaslanik ministra obrane Ivana Anušića, voditelj Područnog odjela za poslove obrane Osijek Dalibor Bajči, župan VPŽ Igor Andrović, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba te mnoštvo predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Krapinsko-zagorske županije na čelu sa sudionicima akcije i suborcima poginulih vitezova.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zahvalio se UHBL PTSP-u VPŽ i predsjedniku Miroslavu Milovukoviću na dugogodišnjem radu te na ideji za organizacijom ove utrke.

– Momi i Milan bila su dva krasna čovjeka s područja grada Našica koja nisu niti trenutka razmišljali kad su odlučili krenuti u borbu za svoju i našu Hrvatsku i mi smo danas ponosni na njih, na njihovu hrabrost i žrtvu. Posebno izražavam najdublju sućut roditeljima i rodbini, a mi smo tu da s dužnim pijetetom odajemo počast njima i dajemo sve od sebe da se njihovo herojsko djelo i Domovinski rat nikada ne zaborave. – rekao je Kaušuba.

Izvor: www.icv.hr

Više iz kategorije

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Ivona

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska – Argentina

Ivona

Isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena- informacija

Marac