nasice.hr
Vijesti

Grad Našice je siguran grad – potvrdila je to i vježba civilne zaštite

Grad Našice bio je nositelj terenske vježbe pod nazivom “NAŠICE 2023” koja se izvela danas na lokaciji Osnovne škole kralja Tomislava. Cilj vježbe bio je provjera spremnosti operativnih snaga te unaprjeđenje zajedničkog koordiniranja i reagiranja u slučaju izvanrednog događaja olujnog nevremena čija je posljedica oštećenje krovišta i pojava požara sportske dvorane OŠ kralja Tomislava Našice, evakuacija i zbrinjavanje ugroženih djelatnika i učenika. U terenskoj vježbi sudjelovali su JVP Našice, DVD Našice, MUP PU osječko-baranjska, PP Našice, Zavod za hitnu medicinu OBŽ, GD Crvenog križa Našice, HGSS Stanica Osijek, Našički park d.o.o., postrojba CZ opće namjene i povjerenici CZ Grada Našica, stožer civilne zaštite Grada Našica, Ravnateljstvo civilne zaštite, Našički park d.o.o., Područni ured CZ Osijek i djelatnici Osnovne škole kralja Tomislava Našice.
Nakon vježbe zaključeno je da su sve žurne službe s područja Grada Našica odlično obavile posao te da su sve zadaće uspješno izvršene.
Gradonačelnik Kašuba rekao je da je ovo potvrda činjenice da je grad Našice siguran grad, ali i da u slučaju vremenskih nepogoda i ostalih situacija imamo žurne službe koje su uvijek spremne pomoći.
-Grad Našice danas je bio nositelj vježbe gdje je bilo lijepo vidjeti šta zapravo znači sigurnost u gradu te naglasiti da je grad Našice siguran grad, grad koji je i po statističkim i mjerljivim podatcima jedan od  najsigurnijih gradova u Republici Hrvatskoj. Nažalost, periodično nam se događaju elementarne nepogode, al i neke ne predviđene situacije kada stanovništvo treba ove ustanove, udruge i društva koje su sa svojim vježbama danas prikazala jednu visoku spremnost, vještinu i spretnost da bi nas građane činili sigurnima.- rekao je gradonačelnik.

Silvana Pirić ravnateljica službe za prevenciju i pripravnost Ravnateljstva Civilne zaštite – Područnog ureda Civilne zaštite Osijek pohvalila je sve sudionike terenske vježbe istaknuvši kako je ona provedena sukladno procjenama rizika od velikih nesreća.

 – Odradili smo i pripremili vježbu civilne zaštite s temom Olujno nevrijeme i unaprijed dogovorenim scenarijem vježbe uklopili i koordinirali sve sudionike sustava civilne zaštite na području Grada Našica. Počevši od vatrogasnih postrojbi, PP Našice, preko Gradskog društva Crvenog križa Našice uključili smo u djelovanju operativnu i HGSS stanicu Osijek kao i dopunske snage u društvu Crvenog križa Našice, pa sve do komunalne službe koja sudjeluje i u stvarnim situacijama, odnosno na saniranju posljedica olujnog nevremena. Zahvaljujem se učenicima i djelatnicima škole koji su sudjelovali i proveli svoju obavezu evakuacije iz školskog objekta. Isto tako su vidjeli i kako sustav djeluje i kako djeluju operativne snage sustava civilne zaštite, naučili su pravce evakuacije i kako se trebaju ponašati u nesreći. U ovakvim situacijama trebaju ostati smireni i skupa sa svojim nastavnicima uputiti se na zborno mjesto. – zaključila je ravnateljica Pirić.

Ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović također je pohvalila svoje učenike i nastavnike te djelatnike škole koji su ovoj zadaći pristupili savjesno i odgovorno.

  • Ova je vježba bila odlična prilika da provjerimo i svoju spremnost za ovakve situacije jer znamo da moramo evakuirati školu u ovakvim situacijama. Danas je u školi bilo oko 200 učenika i više od 30 zaposlenih i mislim da smo zaista pokazali svoju spremnost za ovakve nedaće jer su i djeca i zaposlenici svi uvježbano izašli i uspješno odradili ovu edukacijsku vježbu. – rekla je ravnateljica.

Više iz kategorije

JAVNI POZIV- DOSTAVA PONUDA ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE RASELJNIH OSOBA IZ UKRAJINE

Marac

Novo vozilo otvara mogućnost za dodatne usluge komunalnog poduzeća Našički park d.o.o.

Marac

3. Memorijalni ultramaraton 132. brigade HV

Ivona