nasice.hr
Vijesti

21. festival Dani slavonske šume u novom starom sjaju

Na radnom sastanku Grada Našica, Turističke zajednice Grada Našica i svih sudionika festivala odlučeno je da se zajedničkim snagama vrati stari sjaj festivala. Festival će se kao i 2019. godine održati u Velikom parku, a prethodit će mu Večer festivala kada će se u sjenici u centru grada održati koncert HKD „Lisinski” i Mije Dimšić.

Festival će se održati 11. rujna

Otvorenje festivala uz TS Kočije održat će se 11. rujna u 10 sati, na staroj lokaciji u Velikom parku. Ove godine predstaviti će se više od 150 udruga i obrtnika. Tradicionalni natjecateljski dio u organizaciji Hrvatskih šuma, zbog epidemioloških mjera zamijenit će se atraktivnom demonstracijom sječe stabala. Program će upotpuniti i Sajam obrtnika, vatrogasno natjecanje, pečenje rakije i degustacija, slikarske radionice, ali i brojne izložbe od kojih izdvajamo onu Zavičajnog muzeja Našice. Prigodna izložba fotografija našičkog perivoja održat će se u prostorima novog Centra za posjetitelje, u velikom parku.

Festival je velika turistička promocija Našica

Tradicionalni festival Dani slavonske šume prilika je da Našice posjeti velik broj ljudi iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Važnost festivala, kao i prezentaciju lokalnih udruga i obrtnika naglasio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

„Tradicionalni 21. festival Dani slavonske šume jedan je od temeljnih turističkih ponuda Grada na državnoj razini. Prošle godine održan je na nižem nivou zbog epidemioloških mjera, koje ćemo pratiti i ove godine, no bit će to događaj na zavidnoj razini. U dogovoru s Hrvatskim šumama, neće biti klasičnog natjecanja, nego će se održati atraktivna prezentacija spretnosti šumskih radnika s motornom pilom u obradi drveta. Ne manje važna je prezentacija našičkih obrtnika, kojih u gradu brojimo oko 300, kao i udruga, kojih je stotinjak. Festival nudi animaciju za našu djecu, mladež, rekreativce, ali i umirovljenike jer dio programa preuzima i Udruga umirovljenika Našice.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i pozvao sve da dođu u Veliki park koji će zasjati onako kako to i zaslužuje, nakon velikih ulaganja u posljednje dvije godine. Gradonačelnik je napomenuo kako se svi trebaju držati epidemioloških mjera, te da je svatko odgovoran za sebe, ali i druge.

Sastankom je koordinirao direktor Turističke zajednice Grada Našica Srečko Perković koji je istaknuo da ima pozitivnu tremu, jer će se ovaj festival vratiti na razinu onih iz 2018. i 2019. godine, koji su bili rekordni.

„Prošlogodišnji je festival održan kako bi zadržali tradiciju, a ovo što sam vidio na današnjem sastanku daje mi naslutiti da će ovaj festival ponovno biti u onom rekordnom broju i da će sve biti kao prije. Pozivam sve da dođu na Noć festivala kada će uz HKD „Lisinski” nastupiti i Mia Dimšić. U 10 sati je planirano otvaranje na staroj lokaciji u parku gdje će se okupiti 150 izlagača.” – rekao je direktor Turističke zajednice Grada Našica Srečko Perković.

Treći dan festivala, nedjelja, rezervirana je za Dan našičkog sporta gdje će brojni sportski klubovi i udruge prezentirali svoje aktivnosti.

Više iz kategorije

Iz državnog proračuna odobreno oko 2 milijuna kuna za projekte Grada Našica

Marac

Javnim predstavljanjem strukovnih zanimanja našički srednjoškolci pokazali svoj višegodišnji rad

Ivona

Razvoj turizma našičkog područja kroz planinarsku kuću i aktivnosti planinara

Ivona