nasice.hr
Vijesti

Prijem ultramaratonaca kod gradonačelnika Krešimira Kašube

U Gradskoj vijećnici Grada Našica upriličen je svečani prijem ultramaratonaca koji su na memorijalnoj utrci Vukovar – Sunja „Od velikog do malog Vukovara“ istrčali više od 100 kilometara. Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao im je na uspjehu, istaknuvši da je posebno ponosan na ovih 11 ultramaratonaca koji su pokazali svoju žrtvu i odali počast svim žrtvama Domovinskog rata kojih smo se dužni sjećati s posebnim pijetetom.

„Bila mi je čast ugostiti ultramaratonce koji su ukupno istrčali utrku od 305 kilometara Vukovar – Sunja. Začetnik ideje je naša Udruga “Nexe Team” i njen predsjednik Tomislav Gall. Ova utrka je simbolično otvorila program jubilarnih obljetnica – 30 godina od Dana pobjede nad JNA u Našicama, ali isto tako i 30. obljetnicu ustroja 132. brigade 19. listopada 1991. godine. Obljetnica je započela već Thompsonovim koncertom, a  slijedi nam i obilježavanje samih datuma ovih značajnih obljetnica i događaja.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši da je posebnu dobrodošlicu osjetio samim posjetom Sunji. Bila je čast bodriti ultramaratonce, a ova utrka temelj je na kojem su nastala brojna prijateljstva i suradnje. Sve nazočne u ime Gradskog savjeta mladih Grada Našica pozdravila je i Ines Resler.

305 kilometara u 37 sati

Uz ultramaratonce na prijemu je bio i Tomislav Gall koji istaknuo da je udruga “Nexe Team” polivalentna, humanitarna, memorijalna i sportska.

„Utrka Vukovar – Sunja, odnosno „Od velikog do malog Vukovara“ je posebna zbog same kilometraže, 305 kilometara u 37 sati neprekidnog trčanja. Ove godine odvijala se u uvjetima koji nisu bili za trčanje, temperatura je u jednom trenutku prelazila i 42 stupnja, no naš cilj je bio jasan – ne postoje prepreke, idemo do kraja. Gradonačelnik je do sada pokazao senzibilnost za poginule hrvatske branitelje, pa je sukladno tome podržao i ovu memorijalnu utrku. Nama je bilo izuzetno važno da dođe u Sunju, on je to obećao i ispunio.” – rekao je predsjednik URT “Nexe Team” Tomislav Gall te zahvalio gradonačelniku Krešimiru Kašubi što prati radi i podržava Udrugu “Nexe Team”.

Više iz kategorije

Povodom Dana grada više od 50 događanja

Ivona

Dan hrvatskog olimpijskog odbora – akcija “Kretanjem do zdravlja”

Ivona

Ivona