nasice.hr
Vijesti

Vrlo brza reakcija iz Grada Našica vezano uz nemili događaj – Dosta je vandalizma po gradu

Kao što ste vjerojatno upoznati, s noći na ponedjeljak na utorak, a isto tako nakon što je sve očišćeno, s utorka na srijedu nepoznata osoba je fekalijama premazala dječje igralište u centru grada Našica. Iako su djelatnici Našičkog parka odmah ponovo sve očistili i temeljito dezinficirali sve sprave na igralištu, postavilo se pitanje kako je nekome uopće palo na pamet učiniti takvo nedjelo.

U centru grada Našica postoje kamere koje 24 sata snimaju, pa nam nikako nije jasno da se netko usudio ovako nešto učiniti misleći da će sve proći bez posljedica.

>> Nepoznati počinitelj fekalijama premazao sprave na dječjem igralištu u centru grada

O svemu se oglasio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je oštro osudio ovaj gnjusan čin neodgovornih pojedinaca te je najavio proširenje video nadzora.
„U Našicama imamo video nadzor na nekoliko lokacija i on je stalan, točnije kamere snimaju 24 sata. Ovo što je sada učinio neodgovoran pojedinac je samo pokazatelj kako nadzor moramo proširiti i na neke druge dijelove grada. Tamo gdje su sada kamere ovakve stvari su moguće, ali se vrlo brzo pronađe počinitelj pa je i imovina grada puno sigurnija nego prije. Sjetimo se samo koliko puta samo morali popravljati štete na raznim objektima u gradu zbog uništavanja, a sada je to s kamerama smanjeno na minimum. Mi se trudimo i ulažemo u grad kako bi nam bio što ugodniji za život, ali očito postoje pojedinci kojima je na pameti samo devastiranje. Dosta je toga i ovakav ili sličan vandalizam više ne želimo gledati. Ako je postavljanje dodatnih kamera dobro rješenje onda ćemo tako i učiniti već sutra.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Više iz kategorije

Gradska knjižnica Našice slavi 185. rođendan

Ivona

50 našičkih srednjoškolaca prehodalo 46 kilometara za Vukovar

Marac

ODRŽANA 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Marac