nasice.hr
Vijesti

30. obljetnica Udruge vukovarskih veterana Našice i 32. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara

32. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara obilježena je u Velimirovcu svečanim polaganjem cvijeća i svijeća te sjednicom Udruge. Tako su na spomen – obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Mjesnom groblju počast odali članovi Udruge vukovarskih veterana Našice, obitelji poginulih, umrlih i nestalih, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević te predstavnici lokalnih institucija, a molitvu je predvodio velimirovački župnik Perica Martinović.

Nakon odavanja počasti održana je Svečana sjednica povodom 30. obljetnice djelovanja Udruge koju je otvorio predsjednik Davor Batrac Keks i pozdravio sve prisutne te istaknuo važnost okupljanja u svrhu zajedničke suradnje i podrške braniteljima te njihovim obiteljima.

  • Ovo je dan kada osjećamo ponos, ali i tugu za sve naše prijatelje koji su dali život i zdravlje za obranu naše domovine u Vukovaru. Nažalost, nakon Domovinskog rata i svih užasa koje smo prošli puno je mladih života izgubljeno i sve nas je manje, godine prolaze, a ovi dani kao i 18. studeni nam jako teško padaju. – rekao je predsjednik Batrac.

Nakon otvaranja sjednice tajnik Branimir Jokić pročitao je izvješće o radu Udruge tijekom proteklih godina. Izvješće je sadržavalo detaljan pregled aktivnosti – sudjelovanje u humanitarnim akcijama, organizacija događanja, obilježavanje važnih datuma te suradnja s drugim organizacijama i institucijama. Tajnik Jokić je, također, istaknuo važnost čuvanja uspomena na te teške dane kako bi se buduće generacije podsjećale na žrtvu branitelja.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je naglasio važnost očuvanja uspomene na Domovinski rat i herojstvo branitelja.

  • Ovo su trenuci kada se moramo prisjetiti prije svega onih koji se tada nisu vratili – njih 18 je smrtno stradalo dok je danas s nama njih 32. Ovim im putem čestitam tridesetu obljetnicu postojanja te im se zahvaljujem na promicanju istine o Domovinskom ratu kao i svim obilježavanjima velikih datuma. Ovo je i trenutak kada se moramo duboko pokloniti svim žrtvama koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to su vlastiti životi. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Također, načelnici Hrvoje Topalović i Željko Kovačević su izrazili zahvalnost braniteljima za njihovu borbu za slobodu i neovisnost te su istaknuli spremnost lokalnih vlasti da podrže aktivnosti i projekte Udruge.

Više iz kategorije

Nakon 40 godina u Našicama se ponovno upisuje generacija medicinskih sestara i tehničara

Ivona

Vrtićanci okitili jelke na glavnom gradskom trgu

Ivona

Dodijeljene zahvalnice i priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Ivona