nasice.hr
Vijesti

Bogat program očekuje sve posjetitelje na Večeri vina u Perivoju

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je tradicionalna manifestacija Večer vina u Perivoju u organizaciji Turističke zajednica Grada Našice i Grada Našica. Prema riječima gradonačelnika Krešimira Kašube i ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak sve je spremno za brojne goste grada Našica koje očekuju u ovu subotu, 13. siječnja od 17 sati.

Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica, pozvao je sve zainteresirane da dođu na ovaj događaj koji iz godine u godinu raste.

  • Već treću godinu zaredom organiziramo manifestaciju Večer vina u Perivoju. Prilika je ovo da građanima i posjetiteljima, predstavimo i promoviramo naše voćare i vinogradare, prvenstveno one udružene u Udrugu voćara i vinogradara Našice, naše male obrtnike, ali i svjetski poznatu vinariju Enosophia. Važno je istaknuti da smo krajem prošle godine završili investicije u kulturnu i prirodnu baštinu, čime sada možemo prezentirati Grad Našice kao grad grofova s dva prekrasna dvorca, koja ćemo i obići u vidu vinske šetnje u sklopu 11 postaja. Kako smo prošle godine obilježili stotu obljetnicu smrti Dore Pejačević, ove smo se fokusirali na važne obljetnice zavičajne povijesti, 135. obljetnicu HKD „Lisinski” Našice, 70. obljetnicu srednjeg školstva u našem gradu i 50. obljetnicu Zavičajnog muzeja Našice. – rekao je gradonačelnik i dodao da zime neće biti, iako se najavljuju niste temperature, jer uz brojne grijalice, vatru, kuhano vino, domaće slavonske delicije i TS Čokanj to se neće niti osjetiti. Gradonačelnik se zahvalio svim sudionicima, Udruzi voćara i vinogradara Našice, Udruzi lovaca „Jelen“, Zavičajnom muzeju Našice, HKD „Lisinski“ Našice, Udruzi starih športova Našice i Udruzi mladih INFO Našice.
Bit će ovo pravi kulturno, turistički, gastronomski i enološki događaj

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, Silvija Lučevnjak, izrazila je zadovoljstvo što i ove godine imaju priliku ugostiti sugrađane i goste Grada Našica na Večeri vina u Perivoju. Posebno je istaknula važnost ove manifestacije u godini kada Zavičajni muzej Našice obilježava pedesetu obljetnicu svoga postojanja, te se vraća s novim stalnim postavom u prostor obnovljenog dvorca Pejačević.

  • Ove manifestacije ne bi bilo da Turistička zajednica Grada Našice nije okupila jedan impozantan broj udruga, ustanova i pojedinaca oko ovog sadržaja, među kojima, naravno, moram posebno istaknuti Udrugu voćara i vinogradara Našice koja je nositelj ovog zbivanja. – izjavila je ravnateljica i dodala da će posjetitelji na ovoj manifestaciji guštati u dobrim vinima, ali i naučiti više o povijesti Našica.

Podsjećamo prijave za sudjelovanje s imenom i prezimenom možete poslati na e-mail: vecervinauperivoju@gmail.com ili SMS 099 712 26 49. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 6 eura i uključuje vinsku čašu s torbicom (tobolcem), vinsku šetnju kroz Perivoj uz degustaciju vina, dodatnu eno i gastro ponudu nakon šetnje. Broj kotizacija određen je na 400. Kupnjom kotizacije na vinskom događaju mogu sudjelovati isključivo punoljetne osobe, a kotizacije možete preuzeti već od 16 sati kod Posjetiteljskog centra.

Više iz kategorije

Grad Našice ulaže u razvoj sportskog duha mještana kroz izgradnju Sportskog centra

Ivona

Održana početna konferencija projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“

Ivona

Svečani prijem sudionika ERASMUS + projekta

Ivona