nasice.hr
Vijesti

Dan hrvatskog olimpijskog odbora – akcija “Kretanjem do zdravlja”

Učenici i djelatnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga tradicionalnom akcijom „Kretanjem do zdravlja” obilježili su Dan Hrvatskog olimpijskog odbora, a u šetnji je sudjelovalo devetstotinjak učenika i njihovih profesora. Učenici su prošli dionicu od srednje škole, Tavanačkom cestom do farme Vukomanović, pokraj nogometnog igrališta NK NAŠK. Zatim Ulicom Petra Preradovića prema centru grada sve do sportskih terena u Perivoju Pejačević gdje su se održala natjecanja.

Važnost sportskog duha

Svoju podršku ovoj tradicionalnoj sportskoj akciji dali su i gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolovićravnatelj SŠIK Našice Željko Filjak te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir. Natjecanja je otvorio gradonačelnik Kašuba koji je istaknuo da je gotovo tisuću okupljenih srednjoškolaca dokaz kako su Našice grad obrazovanja i sporta.

  • Ovo je prilika u kojoj se zahvaljujem organizatorima na akciji kojom obilježavamo Dan Hrvatskog olimpijskog odbora i jedan je to od bitnijih datuma u novijoj povijesti Republike Hrvatske. Prekrasno je vidjeti danas stotine mladih kako se natječu u raznim sportovima i tako obilježavaju veliki dan za Grad Našice – grad sporta, grad sportskih udruga koji ih ima 38 i u kojima okupljamo preko dvije tisuće članova. I upravo je ovo dan kada se ja u ime Grada Našica moram zahvaliti i našim ravnateljicama i ravnateljima koji su u proteklih tjedan dana upriličili sportsko slavlje.Također ću istaknuti kako smo prije dvije godine otvorili igrališta u parku koja se svakodnevno koriste i time su ispunila svoju svrhu. Krenuli smo i u veliki projekt, tj. projekt izgradnje sportsko rekreativnog centra u Našicama koji će se nalaziti u blizini ovih terena. Pri kraju je izrada potrebne dokumentacije kao i idejno rješenje i očekujemo u skoro vrijeme početak izgradnje teniskih terena, sportske dvorane, radno nazvanu Nexe arena, kao i bazena. To je uistinu velik projekt kojeg provodimo u suradnji s našim najvećim gospodarstvenikom Nexe d.d.-om, ali i našom županijom na čelu sa županom Ivanom Anušićem kao i Vladom RH.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako je ovaj projekt nedavno predstavljen u Europskom parlamentu.

  • Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice već preko dvadeset godina obilježava Dan Hrvatskog olimpijskog odbora i to nastojimo povezati s akcijom Kretanjem do zdravlja. Zapravo se trudimo sa svim učenicima naše škole proći kroz ljepote našičkog kraja i naći se u ovom prekrasnom parku koji ima sve potrebne sportske terene i može omogućiti učenicima cjelodnevni boravak u prirodi. Ovim događajem želimo potaknuti mlade na bavljenje sportom i na razvijanje svojih potencijala. Također se zahvaljujem našem gradonačelniku i Gradu Našicama koji nas podržavaju u ovim akcijama, a zahvaljujem se i Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture na organizaciji.” – rekao je ravnatelj Filjak i na kraju je uputio riječi hvale učenicima, razrednicima kao i svim djelatnicima našičke srednje te policiji na osiguranju same šetnje.

Nakon šetnje održana su natjecanja

Učenici i djelatnici natjecali su se u nogometu, košarci, odbojci na pijesku, tenisu i potezanju užeta a mogli su sudjelovati i na fitnesu na otvorenome ili samo šetati parkom. Važno je bilo pokrenuti se i boraviti u prirodi.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

Veliki broj posjetitelja na trećoj Večeri vina u Perivoju

Ivona

Cvijeće i svijeće za preminule

Ivona

Najavljeni Dani slavonske šume

Ivona