nasice.hr
Vijesti

3. sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice

Povodom Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana branitelja Grada Našica u Breziku Našičkom su proteklog vikenda održane 3. sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice. Program je počeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na mjesnom groblju ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima gdje je fra Josip Paleto izmolio molitvu, prisjetivši se i branitelja poginulih u bitki za Vukovar među kojima je i Željko Baričević iz Brezika Našičkog. Na igralištu NK „Brezik” natjecali su se članovi brojnih braniteljskih udruga s područja Našica, Podgorača, Orahovice i bliže okolice.

Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja

Dobrodošlicu u Brezik, kao i u Našice, poželio im je i ove godine gradonačelnik Krešimir Kašuba koji im je zahvalio na žrtvi danoj za Hrvatsku.

  • Prije dvije godine su prvi put održane Sportske igre branitelja i Grad Našice im i dalje daje potpunu podršku. Ono što je najvažnije, to je odavanje počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima, onima koji su dali ono najvrjednije što su imali, a to su vlastiti životi. Također se želim zahvaliti i našim braniteljima koji su danas ovdje s nama i zahvaljujući njima danas živimo u slobodnoj i jednoj od najljepših država na svijetu. – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako će branitelji i dalje imati bezuvjetnu podršku Grada.

Posebno mi je drago što danas, na 3. Sportskim igrama, vidim veliki broj branitelja koji su sudjelovali u oslobađanju našičkog područja. Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja i prisjetiti se poginulih suboraca koji su uvelike doprinijeli stvaranju današnje Hrvatske. – izjavio je, između ostalog, Davor Solićpredsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice zahvalivši se Ministarstvu hrvatskih branitelja, Osječko – baranjskoj županiji i Gradu Našicama.

Sve okupljene je pozdravila i Ružica Roso iz Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja.

 

IZVOR: TV Našice

Više iz kategorije

Udruga „Našički cvijet” zapošljava 39 ljudi koji brinu o više od 100 osoba sa invaliditetom

Marac

Produljenje samopopisa do ponoći 27.9.2021. godine

Marac

Nagrađeni najbolji natjecatelji Gradske stolnoteniske lige Našice

Ivona