nasice.hr
Vijesti

Doručak s gradonačelnikom

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je drugi po redu projekt Doručak sa gradonačelnikom na kojem se okupio velik broj mladih i predstavnika udruga mladih. Ideja je to Savjeta mladih Grada Našica s ciljem povezivanja mladih s izvršnim tijelom.

Dobrodošlicu im je poželio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je spremno odgovorio na sva postavljena pitanja. Doručku su prisustvovali, gradski vijećnici Ljerka Ćorković i Marin Knežević, predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Josip Jagodar i predsjednik Savjeta mladih Osječko-Baranjske županije Domagoj Ćorić koji su mladima poručili da budu kreativni, proaktivni i ne odustaju od svojih želja.  Zahvaljujemo se svim mladima na konstruktivnim prijedlozima za poboljšanje kvalitete života mladih na području Grada Našica.

Našice primjer suradnje

Na događaju je istaknuto da je Našice grad primjer pristupačnosti i suradnje izvršne i predstavničke vlasti sa mladima, a to su potvrdili i rezultati anonimne ankete u kojima je gradonačelnikova dostupnost ocjenjena sa odličan. U anketi su okupljeni iznijeli i svoja mišljenja o trenutnom stanju u gradu, koje je ocjenjeno u većini sa najboljom ocjenom, a kao probleme istaknuli su teško zapošljavanje i stambeno pitanje. Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je da Grad osigurava potrebne potpore za poduzetnike koji će u budućnosti otvarati radna mjesta, kao i činjenicu da se na području Našica traže samo određena zanimanja, koja itekako mogu osigurati kvalitetan život. Što se tiče stambenog pitanja istaknuo je POS stanove, kao i privatne investitore, te činjenicu da će za nekoliko godina na tržištu biti stotinjak stanova. Osvrnuo se i na osiguravanje građevinskih zemljišta koja će mladima biti ponuđena po posebnim uvjetima.

FOTO: Savjet mladih Grada Našica

Više iz kategorije

Prijem trkača i organizatora 5. memorijalnog ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara“

Ivona

Ni kiša nije smetala brojnim posjetiteljima prve večeri Adventa u Našicama

Marac

Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Marac