nasice.hr
Vijesti

Druga večer Adventa u Našicama okupila je mnogobrojnu djecu i roditelje

Jučerašnju, drugu večer Adventa u Našicama slobodno možemo nazvati dječjom. Potvrdio je to osim programa i velik broj okupljene djece koja su uživala na radionicama, predstavi i koncertu ZSA ZSA.

Radionica HKD Vukojevci

Večer je počela odmah radno, jer su radionicu na temu tradicijskih narodnih običaja održali članovi HKD Vukojevci. Oni su djecu upoznali sa vukojevačkim starcevima kroz radionicu “Motivi vukojevačkih starceva u božićnom ruhu”.

Djeca su se zabavila, a najviše su pažnje privukli upravo Starcevi koji su ozbiljno shvatili svoju zadaću i baš kao u vrijeme poklada plašili okupljenu djecu.

Kreativne aktivnosti održala je i Udruga mladih INFO

Dugogodišnji aktivni sudionici Adventa u Našicama, Udruga mladih INFO, i ove je godine kreativnim dječjim programom upotpunila prošlu večer. U suradnji sa Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice održan je Dječji kutak – Božićna bajkaonica i igraonica.

„Ove godine u program Adventa uključili smo se na poziv Udruge mladih INFO. Naša knjižnica dvije je godine pripremala „Čarobnu božićnu priču” no zbog preseljenja prethodne i ove godine je nismo održali. Uz Udrugu INFO sudjelujemo u programu kroz čitanje prigodne priče za djecu, ovog petka „Obećanju sv. Nikole”, koja im je bila uistinu zanimljiva”. – rekla je ravnateljica Silvija Šokić.

U prigodno uređenoj štalici ravnateljica Silvija Šokić okupljenoj djeci pročitala je priču na temu sv. Nikole, a ista se tematika provukla kroz radionice koje su, uz članove udruge, vodile odgajateljice sa dugogodišnjim iskustvom Matea Krupa i Viktorija Baričević. Djeca su izrađivala lik sv. Nikole, prigodne čizmice i kape te pisala pisma sa svojim željama. Na kraju ih je za trud nagradio upravo sv. Nikola.

„Danas smo organizirali radionicu za djecu u suradnji sa Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice. Na našem trgu trenutno je radno – stvaralačko okruženje i jako je veselo. Djeca izrađuju stolne lutke, kape, čizmice i pišu pisma sv. Nikoli koje će moći na kraju radionice ubaciti u kutiju koja se nalazi u sjenici. Jako smo zadovoljni posjećenosti obzirom da je ovo prva radionica. Moram napomenuti da je Udruge mladih INFO vjerni organizator radionica svake godine.” – rekla je Viktorija Baričević, članica Udruge mladih INFO.

Prva u nizu blagdanskih predstava

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca otvorilo je blagdanski program predstava u našem gradu, njoj slijede još dvije. Jedna već večeras od 19 sati. Predstavu za djecu “Oprosti za Božić” pozorno je gledalo nekoliko desetaka djece, a zanimljiva priča o dvije sestre od kojih jedna voli, a duga ne voli Božić, oduševila je i roditelje.

Večer upotpunila ZSA ZSA

Pop pjevačica ZSA ZSA došla je jučer kao šlag na torti, a njeni obožavatelji, pretežito djeca zbila su se doslovno na samu sjenicu. Svojim autorskim pjesmama, ali i mnogim drugim poznatim hrvatskim hitovima potaknula je okupljene da, bez obzira na jaku zimu, čak i zapjevaju.

„Mislim da nisam prvi puta u Našicama, ali jako mi se sviđa ovaj novi trg, kućice, fritule, kuhano vino i sve. Atmosfera je ovdje odlična, na meni je samo da još malo zagrijem i otjeram ovu zimu. Moram priznati da nisam imala nikakva očekivanja i nisam uopće znala koliko je ovdje predivan trg, sretna sam da nakon dvije godine od obnove mogu nastupati na ovakvom Adventu.” – rekla nam je ZSA ZSA.

Blagdanske kućice ponudile još više

Stalna ponuda blagdanskih kućica nastavila se i ovog petka, uz dodatak gulaša, domaćih kobasica s kiselim kupusom, kuhanog gina i drugog. Od jučer su u funkciji sve kućice, pa je blagdanska ponuda još i bolja. Nažalost, mirise ne možemo prenijeti, pa je na vama da se uvjerite u bogatu eno i gastro ponudu ovogodišnjeg Adventa u Našicama.

Više iz kategorije

Najmlađi zapalili lampione

Ivona

Advent u Našicama 2022.

Ivona

Donosimo vam najnovije informacije i fotografije obnove dvorca Pejačević

Marac