nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik ugostio najuspješnije odgojno – obrazovne radnike u školskoj godini 2020./2021. s područja Našica

Najuspješnije odgojno – obrazovne radnike u školskoj godini 2020./2021. s područja Našica u svom je uredu ugostio gradonačelnik Krešimir Kašuba. Na taj način htio im je izraziti zahvale za predan rad i vrijeme koje poklanjaju svojim učenicima, a sve s ciljem da prenesu znanje.

Na razini države u najbolje se ubraja pet odgojno-obrazovne djelatnika iz Našica

Grad Našice obrazovno je bogat u svakom smislu, sa četiri osnovne i jednom od najvećih srednjih škola u cijeloj državi, ipak najveće dostignuće su kadrovi, predani učitelji, nastavnici i profesori koji svoje zanimanje uzimaju za životni poziv. Priznanje za njihov trud uputio im je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba nakon što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja svrstalo u popis 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

„Zadovoljstvo mi je danas bilo pozdraviti u ime Grada profesore, nastavnike i nastavnice, ravnateljice naših našičkih škola. Naglašavam da smo stvarno bogati u obrazovnom smislu, imamo četiri osnovne i jednu srednju školu, stoga je važno istaknuti njihov rad, a samim tim i promidžbu Našica u obrazovnom smislu. Našički odgojno – obrazovni djelatnici upotpunili su, kroz ovu godinu punu jubilarnih obilježavanja, gotovo svaki događaj. Od niza obljetnica vezanih za Domovinski rat, do trenutnog Adventa u Našicama, gdje zajedno s djecom aktivno sudjeluju prezentirajući svoje znanje.” – rekao je gradonačelnik te još jednom čestitao na predanom radu za djecu, za mlade, za Našice.

Jedini nagrađeni profesor je Goran Hajnal

Goran Hajnal nagrađen je za izniman doprinos struci kroz mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima i udrugama, stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje te projekte.

„Zahvaljujem se gradonačelniku što nas je ovako lijepo primio. Vesele nas otvorena vrata Grada gdje se možemo javiti u bilo kojem trenutku s bilo kojim problemom i naći razumijevanje, kao i pokušaj rješenja istih. Na ovom smo sastanku iznijeli niz tema, a izvijestili smo gradonačelnika Kašubu o kratkoročnim te dugoročnim planovima za koje se nadam da ćemo ih u dogledno vrijeme i realizirati.” – rekao je profesor Goran Hajnal djelatnik Srednje škole Isidora Kršnjavog.

Nagrađene Ljiljana Kubaša i Jasmina Vidaković iz OŠ kralja Tomislava

Nastavnice Ljiljana Kubaša i Jasmina Vidaković iz OŠ kralja Tomislava izuzetno su aktivne sa svojim učenicima, potvrdila je to s ponosom i ravnateljica Vlatka Zahirović.

„Zahvaljujem prvenstveno gradonačelniku što nas je danas ugostio na ovom prijemu, jer time je i on pokazao, ne samo da priznaje zasluge naših učitelja, nego da je svjestan koliko je važno za djecu, imati takve učitelje. Ja sam zaista ponosna na rad svojih učiteljica Ljiljane Kubaša i Jasmine Vidaković. Isto tako prije nekoliko godina naša kolegica Vesna Kovačević Tomić je također dobila tu nagradu. Ljudi zaista rade puno, puno više nego su plaćeni i stvarno je lijepo da to netko prepoznaje.” – rekla je ravnateljica Vlatka Zahirović te se zahvalila gradonačelniku na svoj pomoći koju inače dobivaju od Grada, kao i na dosadašnjoj dobroj suradnji. Podsjetila je tako na projekt osposobljavanja za vožnju bicikla, za koji je gradonačelnik Kašuba donirao bicikle.

Jasmina Vidaković nagrađena je za mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i slično, objavljene stručne članke, nastavni materijali i obrazovni sadržaji te rad na projektima. Ljiljana Kubaša prepoznata je po održanim predavanjima, radionicama i edukacijama, radu u stručnim vijećima i udrugama te radu na projektima.

Leopoldina Vitković i Alenka Taslak najbolje su djelatnice iz OŠ Dore Pejačević

Nastavnice su to koje često sudjeluju u međunarodnim projektima kroz koje uključuju svoje učenike pružajući im tako mogućnost dodatnog učenja, a u njihovo ime zahvalu je izrekla ravnateljica OŠ Dore Pejačević Našice Jasminka Falamić.

„Kao ravnateljica OŠ Dore Pejačević osobno sam ponosna na nagrade naših djelatnika, na njihov uspjeh, koji je ujedno i promocija naše škole te našeg mjesta. Važno je naglasiti da je Grad Našice pokazao interes za napredovanje odgojno – obrazovnih radnika, ali i za unaprijeđenje odgojno – obrazovnog rada. Ovim putem želim čestitati našim nagrađenim djelatnicama, ali i napomenuti da ima još puno marljivih učitelja koji su samozatajni. Tako bih posebno istaknula važnost njihovog osobnog ulaganja u profesionalni razvoj kao i rad s djecom u ovim uvjetima epidemije.” – rekla je Jasminka Falamić, ravnateljica OŠ Dore Pejačević Našice.

Alenka Taslak nagrađena je na temelju održanih predavanja, radionica i edukacija, objavljenih stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja te rada na unaprijeđenju rada škole. Leopoldina Vitković istaknula se po mentorstvima učenicima na natjecanjima, održanim predavanjima, radionicama i edukacijama, dijeljenjem primjera dobre prakse te rada na međunarodnim projektima.

Više iz kategorije

Krunica za branitelje i ove godine postavljena na spomen-obilježju „Uskrsla Hrvatska“

Ivona

Prezentirano drugo idejno rješenje Sportskog centra Našice

Ivona

Započeli 22. Dani slavonske šume

Ivona