nasice.hr
Vijesti

Grad investiranjem u Londžicu investira i u gospodarstvo

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je uz svoje bliske suradnike pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matiju Brkića i voditelja Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božu Papca obišao investicije u naselje Londžica. Na mjesnom groblju dočekali su ih predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krmpotić i direktor tvrtke ZB-Energy Mirko Zekić. Ovdje se 2022. godine započela graditi mrtvačnica, napravljeni su temelji, a ove godine ona je dovedena do druge razine, napravljeni su zidovi i stropna ploča. Ukupna vrijednost dosadašnjih ulaganja iznosi 45.000 €. Kako je i najavljivano ovakve velike investicije radit će se etapno, iz godine u godinu. Mrtvačnica u Londžici jedna je od četiri koje su se gradile u isto vrijeme, tako će tihi dom dobiti još i Ceremošnjak i Makloševac, dok je do završne faze stigla ona u Zoljanu.

  • Kroz redovne obilaske radova na području Našica nalazimo se u prigradskom naselju Londžica, gdje smo prošle godine krenuli u investiciju mrtvačnice koju je inicirao Mjesni odbor, jer mještani taj projekt očekuju već godinama. Očekivano vrijeme završetka ove investicije je sljedeća godina. Važno je reći da nastavljamo ulaganje u ovom djelu, a vezano je za našu tvrtku Našički park d.o.o., gdje ćemo u sljedećoj fazi izgraditi ogradu na groblju. Tako ćemo u sljedećih nekoliko godina imati kompletno završenu investiciju po potrebama mještana, donosno inicijativi Mjesnog odbora. Na zadnjem Gradskom vijeću donijeli smo Odluku o poslovnoj zoni na ovom području, gdje imamo jako dobru suradnju sa investitorom ZB-Energy, radi se o velikoj investiciji u ovom mjestu, gradu Našicama, ali i u široj regiji. Želimo nastaviti već dobre partnerske odnose, a dokaz tome je i danas dogovoreno darivanje zemljišta Gradu od vlasnika te tvrtke. – rekao je gradonačelnik i najavio ulaganje u izgradnju pristupne ceste poslovnoj zoni.

Sljedeća investicija je pristupna cesta za jedine agrosolare na području Hrvatske

Osim mrtvačnice u Londžicu će se u sljedećem proračunskim razdobljima uložiti i u izgradnju ceste s oborinskom odvodnjom na području poslovne zone. Bit će to pristupna cesta za jedino postrojenje takve namjene u Hrvatskoj, agrosolarnu elektranu. Strani investitor odlučio je u mjesto Londžica uložiti znatna sredstva i iskoristiti prirodne blagodati našeg okruženja te zaposlio 12 ljudi s ovih područja. Cilj ove tvrtke nije samo zarada, naglasio je Mirko Zekić, direktor iste, nego razvoj cjelokupne zajednice pa je  odlučio darivati i dio čestice Gradu Našicama za uređenje dodatnog parkirališta uz mrtvačnicu.

–          U kooperaciji sa Gradom Našicama i gradonačelnikom postepeno izgrađujemo solarnu elektranu sa snagom od 3 MW. Ovo nije obična sunčana elektrana nego je kombinirana sa poljoprivredom i stočarstvom, jedina takva u Hrvatskoj. Imamo odličnu suradnju sa Gradom Našicama i zajedno intenzivno radimo na razvoju pristupne ceste koja je jako velika investicija. Grad je jako angažiran oko naše suradnje te takvu suradnju svakako želimo i nastaviti. – rekao je Mirko Zekić te dodao da su oni tu za sve potrebe mještana ovog naselja, ali i ostalih, te su spremni investirati koliko mogu. Drago mu je, dodao je, da mogu darovati dio čestice da se groblje proširi i uredi prostor za prilaz.

Mještani zadovoljni ostvarenim investicijama

Investiciju u mrtvačnicu mještani naselja Londžica su čekali dugi niz godina, pa završetak radova dočekuju sa zadovoljstvom. Potvrdio je to predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krmpotić zahvalivši se gradonačelniku i Gradu Našicama što osluškuju njihove potrebe te potrebe mještana i gospodarstvenika.  

Više iz kategorije

Ovaj tjedan isplate potpora za proizvođače svinja za ublažavanje afričke svinjske kuge  

Ivona

Grad Našice omogućuje građanima plaćanje računa bez troškova naknade

Ivona

Grad Našice dao potporu Ukrajini

Marac