nasice.hr
Vijesti

Zasjala je i prva adventska svijeća u našem gradu – otvoren Advent u Našicama

Brojni građani Našica i okolice, bez obzira na loše vrijeme, okupili su se na centralnom gradskom trgu na otvorenju Adventa u Našicama u organizaciji Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našice. Molitvu kod adventskog vijenca predvodio je župnik i gvardijan fra Tomislav Faletar, a prvu svijeću upalio je predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski uz prigodni program FRAMA-e. Nakon molitve sve prisutne pozdravili su gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Udruga za kulturu življenja DarNa Ivan Božiček koji su, u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog, nositelji programa paljenja adventske svijeće.

Poseban blagdanski ugođaj

Prigodnim je govorom gradonačelnik Krešimir Kašuba otvorio ovogodišnji Advent.

  • Paljenjem prve adventske svijeće i Našice je ušlo u adventsko razdoblje kojeg tradicionalno obilježavamo od 2009. godine. Ovu lijepu tradiciju kod nas je započela Udruga za kulturu življenja DarNa te im se ovom prilikom zahvaljujem kao i svima koji su sudjelovali u izradi adventskog vijenca te svim posjetiteljima. Naglasio bih kako je uloženo puno truda da bismo svake godine išli korak dalje – tako je prošlogodišnji našički Advent na natječaju portala gradonačelnik.hr za Najljepši Advent u Hrvatskoj osvojio visoko 3. mjesto u konkurenciji srednjih gradova. Ove godine ponovno podižemo ljestvicu otvaranjem klizališta iduće subote kojim ćemo nadopuniti bogati sadržaj. – izjavio je gradonačelnik zahvalivši se Turističkoj zajednici Grada Našice, Udruzi DarNa, Zajednici žena „Katarina Zrinski“ Našice te svima onima koji su izdvojili vrijeme u organizaciji Adventa u Našicama.

Program se nastavio nastupom zbora Gradske udruge umirovljenika Našice te zabavnim programom Allegro benda.

Iduće subote otvara se i klizalište

Tijekom cijeloga prosinca bogatim kulturno – zabavnim i gastronomskim programom Našičani i posjetitelji će uživati u raznovrsnim manifestacijama, kao i uvijek pogodnim za svaki ukus i uzrast. Ove godine izuzetno je bogata ponuda božićnog sajma kojeg valja posjetiti. Tako se iduće subote u 14 sati otvara klizalište, a ovogodišnja manifestacija „Advent u Našicama” nudi i nastupe poznatih glazbenika, kulturno – umjetničkih društava, kazališnih predstava, a uprizorit će se i neki od hrvatskih tradicijskih običaja. Ove godine neće manjkati ni zabave za najmlađe, pa će tako uživati u brojnim igraonicama i radionicama.

Foto: TV Našice i Radio Našice 

Više iz kategorije

Industrijska zona proširena i već ima zainteresiranih poduzetnika

Marac

U Zoljanu uskoro završava izgradnja investicije ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna

Ivona

Ivona