nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Našica i načelnik Općine Donja Motičina na sastanku u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Magdalenom Gelenčir Vidaković i višom stručnom suradnicom Barbarom Bando te predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Žagarom, i načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, jučer su u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sudjelovali na sastanku s državnom tajnicom Sanjom Bošnjak i ravnateljicom Uprave za upravljanje i raspolaganje nekretninama Ivanom Pinter.

Teme sastanka bile su iznalaženje mogućnosti darovanja državne imovine Gradu Našicama. Naime, zgradu IMK Slavonije Grad Našice želi rekonstruirati i prenamijeniti u multifunkcionalni prostor – Centar za mlade, osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju; na državnom zemljištu u Makloševcu Grad želi rekonstruirati Društveni dom; vojni objekt Jezerce Grad Našice želi prenamijeniti u Centar za sport i rekreaciju, a državno zemljište iza suda u Našicama Grad bi namijenio za izgradnju stambene zgrade po modelu poticane stanogradnje. Gradonačelnik Krešimir Kašuba je istaknuo da je sastankom otvorena mogućnost rješenja sva četiri predmeta te da je idući sastanak dogovoren za dva mjeseca.

Tema sastanka vezano uz Općinu Donja Motičina bilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje Gospodarske zone u Donjoj Motičini. Na radnom sastanku napravljen je još jedan korak naprijed u sagledavanju i rješavanju problematike te pronalaženju rješenja – istaknuo je načelnik Željko Kovačević i sastanak ocijenio vrlo uspješnim.

Više iz kategorije

Nova prilazna cesta Industrijskoj zoni

admin

Rekonstrukcija Malog dvorca bit će gotova do kraja ljeta

Marac

Gradonačelnik posjetio i Jelisavac

Ivona