nasice.hr
Vijesti

Grad Našice i ove godine podržao međunarodno biciklističko natjecanje

Grad Našice ovog je vikenda podržao dva velika međunarodna natjecanja. Jedno od njih je 4. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige u organizaciji Biciklističkog kluba Našice i Slavonske biciklističke udruge. Udruga okuplja osam biciklističkih klubova u Slavoniji i Baranji, među kojima je i našički. Glavni ciljevi su joj promocija biciklističkog sporta, organiziranje raznih natjecateljskih i rekreativnih MTB utrka, a jedna od glavnih aktivnosti udruge je organizacija Slavonske brdsko biciklističke lige. Utrku je u nedjelju, 19. lipnja, otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuvši u obraćanju međunarodni karakter ovog događaja.

  • Na utrci 4. kola Slavonske brdsko biciklističke lige natjecali su se biciklisti iz Srbije, Mađarske te iz cijele Hrvatske. Drago mi je da se i ovaj događaj održava u sklopu obilježavanja Dana grada Našica, te da je organizator Biciklistički klub Našice koji je izuzetno aktivan kroz cijelu godinu. – izjavio je gradonačelnik Kašuba istaknuvši kako je i Grad jedan od pokrovitelja.

Pobjednici utrke birani su u 9 kategorija, kod žena najbolja je bila Jana Filipović iz BK Biker, dok je kod veterana slavio domaćin iz BK Našice Antun Umiljanović. U Elite kategoriji slavio je gost iz Srbije Aleksandar Roman sa vremenom 1:17:40.

Treba spomenuti i druge događaje Biciklističkog kluba Našice koji su bili uključeni u proslavu Dana grada Našica poput tradicionalne Antunovske biciklijade, ali i izuzetno posjećene 2. Dječje utrke održane na poligonu HAK-a.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

Grad Našice ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica našičkim umirovljenicima

Ivona

Našice su jedna sredina obiteljskog, mirnog i skladnog života

Marac

Tradicionalna procesija za Dan Grada

Marac