nasice.hr
Vijesti

Grad Našice potiče rad Gradske udruge umirovljenika, a umirovljenicima brojnim potporama i aktivnostima osigurava kvalitetniji životni standard

Gradska udruga umirovljenika održala je u svojim prostorijama redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi skupštine, a jednoglasno su usvojena i izvješća za 2023. godinu kao i planovi za 2024. godinu. Udruga broji više od 500 članova s izraženom tendencijom povećanja učlanjenja što dokazuje, istaknuo je predsjednik Ivica Kozina, da rade aktivnosti koje su privlačne velikom bolju ljudi.

  • Prošle godine smo zajedno organizirali 15 zabava i 5 izleta, a to je rezultat naše uspješne suradnje s Gradom i prijateljskim općinama. Vjerujem da ćemo ove godine podići ljestvicu, jer planiramo realizirati čak desetak izleta. Veliki projekat koji planiramo ove godine je susret svih umirovljeničkih zborova Osječko – baranjske županije, zborova iz susjednih županija, uključujući i jedan međunarodni zbor. Taj će događaj obogatiti naš kulturni život, ali i kulturni život grada Našica. Ovo je samo nastavak aktivnosti koje smo uspostavili i radujemo se svakom trenutku koji provodimo zajedno kao udruga. – izjavio je predsjednik Kozina.

Grad Našice i Turistička zajednica podržavaju aktivnosti umirovljenika

Okupljene članove udruge pozdravili su gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te predsjednici udruga umirovljenika s kojima Našičani surađuju. Direktorica Resler pohvalila je rad Udruge koja je dio svake veće manifestacije u gradu Našicama, a budućim planovima osigurava još veću promidžbu našeg grada. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je u svom govoru što sve Grad Našice izdvaja za umirovljenike te pohvalio vodstvo ove udruge i aktivnosti koje provode.

  • Grad Našice provodi četvrtu fazu projekta „Zaželi” koji je izravno povezan s umirovljenicima te ga smatram jednim od najboljih projekata Europske unije. Ponosan sam i na inicijativu koju smo prije dvije godine pokrenuli – „Kava s gradonačelnikom”. Ova iskrena interakcija omogućuje nam čuti potrebe naših umirovljenika, a često i odmah reagirati na iste. To stvara iskrenost i povezanost između njih i Gradske uprave, što me osobno veseli. Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost članovima udruge na organizaciji njihovih zabava i događanja koja redovito posjećujem. Moram spomenuti i iznimno značajan projekt – Centar za starije i nemoćne. Prošle smo godine potpisali ugovor i osigurali sredstva od 6,2 milijuna eura iz Europskih fondova, a uskoro krećemo u realizaciju koju su omogućili Vlada Republike Hrvatske te bivši župan, a sada ministar obrane Ivan Anušić koji je i predložio ovaj projekt za prijavu na Fondove. Cilj nam je do 2026. godine dovršiti ovu dugoočekivanu infrastrukturu koja će zasigurno pridonijeti podizanju kvalitete života naših sugrađana. Isto tako Grad Našice nastavlja brinuti o našim umirovljenicima isplatom uskrsnica, koje su prošle godine iznosile 40 eura, a ove godine su povećane na 50 eura. Našoj smo Udruzi umirovljenika osigurali i nove prostorije, jer ovi postojeći prelaze u vlasništvo HZZO-a. – zaključio je gradonačelnik Kašuba te čestitao predsjedniku Ivici Kozini, tajnici Magdi Prošić i cijelom predsjedništvu na aktivnom rješavanju problema i vođenju udruge na visokom nivou.

Više iz kategorije

2. Memorijalni ultramaraton 132. brigade Hrvatske vojske

Ivona

Povodom Dana grada više od 50 događanja

Ivona

17. memorijalna utrka ”Kokočak-Orahovica“ za Momira, Milana i Branka

Ivona