nasice.hr
Vijesti

Grad Našice povećao sredstva za sportske klubove

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održano je svečano potpisivanje ugovora s ciljem osiguravanja sredstava sportskim kolektivima, odnosno svim sportašima koji se trude našički sport održati na visokoj razini.

Ugovore o dodjeli sredstava potpisali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i predstavnici športskih klubova, a prisutni su bili i Marko Sertić, potpredsjednik Športske zajednice Grada Našica i Karlo Kanis, tajnik Nogometnog središta Našice.

Našice – Grad sporta

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je povećanje sredstava u proračunu za ovu godinu, isključivo za udruge i vatrogastvo, s naglaskom sport, što je vidljivo i osiguranim sredstvima u ugovorima.

„Našice je grad udruga te grad sporta. Našice ima prvoligaša RK NEXE, Šahovski klub „Radnik” Velimirovac , ŠUD Šaran s kojima se izuzetno ponosimo, kao i sa svim drugim klubovima koji rade s djecom. Posebno se među njima ističu nogometni klub, ali ništa manje nisu važni ostali sportovi od borilačkih, kuglača, moto i ostalih. Svi sportski klubovi u našem gradu iniciraju bavljenje sportom te zdrav život u sportskom duhu. U ovom proračunu stavka za udruge je iznosila 2.300.000,00 kn, a sportskim udrugama dodijeljeno je 1.450.000,00 kn. Ukupnost sredstava su 2.300.000,00 a sredstva će biti dodijeljena putem javnog poziva.”- rekao je Krešimir Kašuba te naglasio da je povećanje sredstava za udruge i vatrogastvo radi postizanja odličnih rezultata i okupljanja velikog broja djece.

Nastavak pozitivnog trenda isplaćivanja dotacija

Predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović istaknuo je zadovoljstvo Izvršnog odbora, te pohvalio sve članice zbog ispunjavanja svojih dosadašnjih obaveza.

„Prije svega zahvaljujem se gradonačelniku Krešimiru Kašubi što je ispunio obećanje da će povećati dotacije za sve sportske klubove na području Našica. Tako je povećana dotacija za sport u gradu u iznosu od 100.000,00 kn izravno članicama, te 350.000,00 na temelju Javnog poziva. Napomenuo bih da imamo dvije članice kojima je istekao mandat u upravnim odborima i apeliram da održe skupštinu kako bi imali legalnog potpisnika.

S gradom Našice dogovorili smo da od 3.mjeseca ide redovita isplata svaki mjesec kao i do sada.” – rekao je Antolović te naglasio kako je za vrijeme pandemije isplaćivanje dotacija osigurano u redovnom roku i da se nada da će se taj trend nastaviti.

Više iz kategorije

Akcijom čišćenja žele obilježiti Dan planeta Zemlje

Ivona

Obavijest o raspisanim natječajima

Marac

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom Dana policije

Ivona