nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao završen Društveni dom u Velimirovcu

Završetak radova na Društvenom domu u Velimirovcu, posjetili su gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalenom Vidaković Gelenčir i voditeljem investicija i urbanizma Božom Papcem. Uz društveni dom završen je i nadograđeni Vatrogasni dom, kao i parkiralište površine 625 kvadratnih metara na kojem je 25 parkirnih mjesta.

Nakon pregleda i dozvole spreman za korištenje

Nakon tehničkog pregleda i izdavanja uporabne dozvole Dom će se početi koristit, najavljeno je to za sredinu ožujka.

„U redovitom obilasku naših investicija, nalazimo se u Velimirovcu, gdje je jedna uistinu vrijedna građevina, vrijednosti 9 milijuna kuna. U izgradnju su uložena sredstva EU, iz Fonda za ruralni razvoj, s ciljem podizanja kvalitete života ne samo mještana Velimirovca, nego i Našica, pa i šire okolice, jer sa svojom kvadraturom od 1100 m2 sigurno će imati višenamjensku uporabu. Ovdje se tako mogu održavati sajmovi, kulturne manifestacije i drugo.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je uz suradnike obišao i radove na nogometnom igralištu u svrhu redovitog održavanja, te razvijanja sporta, kao i odgoja djece u sportskom duhu. Društveni dom bit će i sjedište velimirovačkih udruga koje su uistinu aktivne, a Grad Našice i svoje naselje promoviraju diljem Hrvatske.

Slijede sitne korekcije i pušta se u korištenje

Radovi su počeli krajem rujna 2020. godine, a dovršeni su u prosincu prošle godine te je objekt prijavljen na tehnički pregled.

„Predračunska vrijednost ove investicije iznosila je preko 9 milijuna kuna s tim da smo postupkom javne nabave dobili najpovoljniju ponudu, ispod procijenjene vrijednosti 8.780.000,00 kn sa PDV-om. Investicija je financirana iz mjere 7.4.1. Razvoj infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave i financirana je 90% iz programa ruralnog razvoja.” – rekla je Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica.

Petar Jakić, inženjer Presoflex gradnje, izvođača radova, potvrdio je informaciju o završetku radova. Dodao je kako je potrebno popraviti nekoliko sitnica, no u globalu radovi su vrlo kvalitetno izrađeni. „Mi smo zadovoljni suradnjom sa investitorom, Gradom Našicama i sa samom dinamikom građenja.” – dodao je inženjer.

Više iz kategorije

Grad Našice ovu kalendarsku godinu završava predajom donacije Općoj županijskoj bolnici Našice

Ivona

Dan otvorenih vrata Srednje škole Isidora Kršnjavog

Ivona

Udrugama dodijeljeno 48.465 eura

Ivona