nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao završen Društveni dom u Velimirovcu

Završetak radova na Društvenom domu u Velimirovcu, posjetili su gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalenom Vidaković Gelenčir i voditeljem investicija i urbanizma Božom Papcem. Uz društveni dom završen je i nadograđeni Vatrogasni dom, kao i parkiralište površine 625 kvadratnih metara na kojem je 25 parkirnih mjesta.

Nakon pregleda i dozvole spreman za korištenje

Nakon tehničkog pregleda i izdavanja uporabne dozvole Dom će se početi koristit, najavljeno je to za sredinu ožujka.

„U redovitom obilasku naših investicija, nalazimo se u Velimirovcu, gdje je jedna uistinu vrijedna građevina, vrijednosti 9 milijuna kuna. U izgradnju su uložena sredstva EU, iz Fonda za ruralni razvoj, s ciljem podizanja kvalitete života ne samo mještana Velimirovca, nego i Našica, pa i šire okolice, jer sa svojom kvadraturom od 1100 m2 sigurno će imati višenamjensku uporabu. Ovdje se tako mogu održavati sajmovi, kulturne manifestacije i drugo.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je uz suradnike obišao i radove na nogometnom igralištu u svrhu redovitog održavanja, te razvijanja sporta, kao i odgoja djece u sportskom duhu. Društveni dom bit će i sjedište velimirovačkih udruga koje su uistinu aktivne, a Grad Našice i svoje naselje promoviraju diljem Hrvatske.

Slijede sitne korekcije i pušta se u korištenje

Radovi su počeli krajem rujna 2020. godine, a dovršeni su u prosincu prošle godine te je objekt prijavljen na tehnički pregled.

„Predračunska vrijednost ove investicije iznosila je preko 9 milijuna kuna s tim da smo postupkom javne nabave dobili najpovoljniju ponudu, ispod procijenjene vrijednosti 8.780.000,00 kn sa PDV-om. Investicija je financirana iz mjere 7.4.1. Razvoj infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave i financirana je 90% iz programa ruralnog razvoja.” – rekla je Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica.

Petar Jakić, inženjer Presoflex gradnje, izvođača radova, potvrdio je informaciju o završetku radova. Dodao je kako je potrebno popraviti nekoliko sitnica, no u globalu radovi su vrlo kvalitetno izrađeni. „Mi smo zadovoljni suradnjom sa investitorom, Gradom Našicama i sa samom dinamikom građenja.” – dodao je inženjer.

Više iz kategorije

Susret mreže slijepih žena Slavonije i Baranje u Našicama

Ivona

Posjetom gradonačelnika naselju Granice najavljena nova ulaganja

Ivona

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Ivona