nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba potpisao ugovor za nastavak projekta Zaželi

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sudjelovao je jučer, 7. prosinca 2023. godine u Šibeniku na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “ZAŽELI, UKLJUČI SE, OSTVARI SE!” čiji je nositelj Grad Našice, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor su svečano gradonačelniku uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić. Gradu Našicama tako je odobren maksimalan iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 1.485.000,00 EUR i to u 100% financiranju. U okviru ovog projekta financirano je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Kroz projekt će se u sljedećem periodu od 30 mjeseca, na području Našica zaposliti 33 osobe koje će brinuti te raditi na poboljšanju kvalitete života 198 starijih osoba te osoba s invaliditetom.

  • Kao što sam već nekoliko puta istaknuo, ovaj projekt smatram jednim od najboljih projekata za zajednicu. Njime osiguravamo brojna radna mjesta, ali ono što je još i bitnije nužnu brigu za naše najranjivije članove društva, stare i nemoćne, te invalide. Projektom koji sada provodimo već četvrti puta osiguravamo bolju kvalitetu života članovima naše zajednice, a jednako tako osiguravamo, preko projekta, nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Vjerujem da će i ovaj projekt opravdati svoj cilj, te da će, kao i do sada, biti dobro prihvaćen na našem području. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te dodao da će se više informacija o provođenju samog projekta znati uskoro. Pozvao je zainteresirane da prate službene web stranice Grada Našica. Gradonačelnik je uputio i zahvale Našičkoj razvojnoj agenciji NARA d.o.o koja je pripremala dokumentaciju za prijavu na Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a koja je uspješno ocijenjena te su osigurana značajna sredstva za Grad Našice.

Više iz kategorije

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba otkrio detalje strategije razvoja grada Našica, bazene, dvorane…

Marac

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom Svjetskog dana učitelja

admin

JAVNI POZIV (TRAJNI) za iskaz interesa korištenja potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi RADOST!“ SF.3.4.11.01.0088

Marac