nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba potpisao ugovor za nastavak projekta Zaželi

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sudjelovao je jučer, 7. prosinca 2023. godine u Šibeniku na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “ZAŽELI, UKLJUČI SE, OSTVARI SE!” čiji je nositelj Grad Našice, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor su svečano gradonačelniku uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić. Gradu Našicama tako je odobren maksimalan iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 1.485.000,00 EUR i to u 100% financiranju. U okviru ovog projekta financirano je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Kroz projekt će se u sljedećem periodu od 30 mjeseca, na području Našica zaposliti 33 osobe koje će brinuti te raditi na poboljšanju kvalitete života 198 starijih osoba te osoba s invaliditetom.

  • Kao što sam već nekoliko puta istaknuo, ovaj projekt smatram jednim od najboljih projekata za zajednicu. Njime osiguravamo brojna radna mjesta, ali ono što je još i bitnije nužnu brigu za naše najranjivije članove društva, stare i nemoćne, te invalide. Projektom koji sada provodimo već četvrti puta osiguravamo bolju kvalitetu života članovima naše zajednice, a jednako tako osiguravamo, preko projekta, nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Vjerujem da će i ovaj projekt opravdati svoj cilj, te da će, kao i do sada, biti dobro prihvaćen na našem području. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te dodao da će se više informacija o provođenju samog projekta znati uskoro. Pozvao je zainteresirane da prate službene web stranice Grada Našica. Gradonačelnik je uputio i zahvale Našičkoj razvojnoj agenciji NARA d.o.o koja je pripremala dokumentaciju za prijavu na Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a koja je uspješno ocijenjena te su osigurana značajna sredstva za Grad Našice.

Više iz kategorije

Gradonačelnik Kašuba potpisao vrijedan ugovor o financiranju projekta Rekonstrukcija dijela ulice J. J. Strossmayera u Našicama

Ivona

Predstavljen cjelokupan program 22. Dana slavonske šume

Ivona

Karavana bikera „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ danas u Našicama

Marac