nasice.hr
Vijesti

Otvoreno klizalište u centru grada

Otvorenjem klizališta u centru grada ovogodišnji Advent u Našicama dobio je dugo očekivanu atrakciju posebno za najmlađe.

Na otvorenju gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je važnost manifestacija poput Adventa koje povezuju zajednicu i doprinose pozitivnom ozračju u gradu.

  • Osluškujući želje djece i razgovarajući s njima odlučili smo u sklopu Adventa u Našicama otvoriti klizalište. Od vrtićanaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca svi su bili jednoglasni u toj želji, a i polazeći od onog što smo rekli još prije dvije godine, kada smo krenuli u jednu novu adventsku priču, da ćemo svake godine podizati ljestvicu. Za klizalištem vlada veliki interes tako da očekujem da će ono ispuniti očekivanja. Mogu samo zaželjeti posjetiteljima da uživaju i da budu u zajedništvu te da se lijepo provedu na Adventu u Našicama. Također pozivam sve naše sugrađanke, sugrađane i poštovane goste da i sljedeće vikende pa sve do Božića posjete ovaj prekrasan trg te da se svi zajedno veselimo i radujemo. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Ines Resler, direktorica Turističke zajednice izjavila je kako klizalište predstavlja mjesto gdje se svi mogu okupiti i uživati u prekrasnom ozračju blagdana.

  • Već godinama Turistička zajednica, Grad, a i Savjet mladih dobiva upite od djece, ali i od roditelja za klizalištem tako da smo ga ove godine odlučili otvoriti. Zaista smo sretni i zadovoljni što smo to uspjeli ostvariti, a velike zahvale idu i Našičkom parku koje je logistički realiziralo postavljanje klizališta i ekipa je radila danonoćno posljednjih tjedan dana. Sam Advent u Našicama je krenuo simbolično 2009. godine paljenjem prve adventske svijeće u organizaciji Udruge za kulturu življenja DarNa, 2016. godine on prima humanitarni karakter, a 2021. selimo ga na novoobnovljeni Trg te ga proširujemo s velikim brojem događanja, ali i raznolikom gastronomskom ponudom. Naglasila bih kako cijele godine pratimo želje sugrađana kako bismo ponudili program za sve generacije. – zaključila je direktorica Resler s nadom da će blagdanski duh nastaviti obogaćivati živote građana sve do kraja godine.

Prvim klizačica na novootvorenom klizalištu bila je Dora Rigo u kostimu Minnie Mouse. Klizalište će biti otvoreno do 6. siječnja. Cijena klizanja iznosi 3 eura u trajanju od 40 minuta.

Više iz kategorije

Gradonačelnik Kašuba darivao prvorođenu bebu u 2022. godini

Marac

Prezentirano drugo idejno rješenje Sportskog centra Našice

Ivona

Započele pripremne radnje za nastavak daljnjih ulaganja u prostore Nogometnog kluba Martin

Ivona