nasice.hr
Vijesti

Industrijska zona proširena i već ima zainteresiranih poduzetnika

Završetkom još jednog prilaza Industrijskoj zoni sa ulice Vatroslava Lisinskog ujedno je uređen i prilaz reciklažnom dvorištu. Izgradnjom ceste završena je i još jedna faza investicija u Zonu, odnosno njenog proširenja, pa su poduzetnicima preko javnog poziva dostupne nove parcele.

Kontinuirano ulaganje u Našice

U industrijsku zonu u Našicama se kontinuirano ulaže, a posljednja investicija teška je 7,5 milijuna kuna i financirana je većinski od strane EU i Ministarstva regionalnog razvoja istaknuo je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

„Vrijednost cijelog projekta investicija u Zonu je 7,5 milijuna kuna, sufinancirano najvećim dijelom, negdje oko 65% sredstvima EU dok je ostatak novca povučen iz Ministarstva regionalnog razvoja. Industrijska zona se kontinuirano puni, a ovom izgradnjom dobivamo dodatne hektre površine, što znači novih 18 parcela koje su za prodaju. Bitno je reći i to da u sadašnjoj Industrijskoj zoni, koja pokriva ovo novo područje prema urbanističkom planu, imamo petnaestak privrednih subjekata koji rade. Prema tome siguran sam da se nalazimo na uzlaznoj putanji.” – rekao je gradonačelnik i istaknuo novoizgrađenu cestu koju je sa suradnicima i došao pogledati, a koja je ujedno i prilaz reciklažnom dvorištu u dužini od 217 metara. Uz nju u projekt ulazi i cesta u dužini od 1100 metara koja je izgrađena kao prilazna do novih parcela.

Za nove parcela interesa ima

Interesa za nove parcele do kojih vodi novoizgrađena cesta ima u dužini od 1100 metara, potvrdila je to Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica

„Poduzetnici su sa nestrpljenjem dočekali konačno objavljivanje natječaja za prodaju novih parcela u Industrijskoj zoni. Natječaj obuhvaća 9 parcela i već smo na prvom povjerenstvu imali 3 zainteresirana poduzetnika za ulazak u Industrijsku zonu. Osim pogodnosti u vidu komunalne naknade te komunalnih doprinosa, investitori dobivaju kompletno opremljena građevinska zemljišta sa fizičkom infrastrukturom i dobrim pristupom samim parcelama.

Uz to poduzetnicima se nude i povoljni uvjeti financiranja, prema kojima, ukoliko dobiju uporabnu dozvolu u zadanom roku, određenom natječajem, plaćaju samo 25% pune cijene nekretnine, što je daleko povoljnije nego kupovina građevinskog zemljišta na komercijalnom tržištu.” – rekla je pročelnica i dodala kako u Gradu Našicama, sukladno potporama koje osiguravaju, svakako očekuju daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva kako u Industrijskoj zoni tako i na cijelom području Našica. „Očekujemo priljev novih poduzetnika, a s obzirom na njihove kontinuirane upite i zainteresiranost vjerujemo da će nam i ove nove parcele koje smo priskrbili projektom postati nedovoljne i da ćemo ići u daljnje širenje Zone.” – dodaje Magdalena Vidaković Gelenčir.

Prilazna cesta osnova za rad u Industrijskoj zoni

Spomenute prilazne ceste, omogućile su stavljanje na tržište novih parcela u našičkoj Industrijskoj zoni, pa je njihova izgradnja od izuzetne važnosti.

„Moje je zadovoljstvo, kao inženjera građevinarstva, da smo uspjeli dovesti izgradnju infrastrukture u Industrijskoj zoni do finalnog cilja za ovu fazu opremanja, za okvirno 60 hektara zemljišta. Tako je ove godine izgrađena cesta od 217 metara u ukupnom iznosu od 830 tisuća kuna, čime smo riješili pristup i do ranije izgrađenog reciklažnog dvorišta. Cesta je u potpunosti opremljena pješačkom stazom, odvodnjom, javnom rasvjetom. U prethodne dvije godine rađena je i cesta u dužini od 1100 metara pri čemu smo opremili sve parcele koje gravitiraju toj parceli sa kompletnom infrastrukturom.” – rekao je Božo Papac, voditelj investicija i urbanizma u Upravnom odjelu za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica.

Više iz kategorije

Izaslanstvo Grada Našica obilježilo

Ivona

Odana počast prvom poginulom branitelju s našičkog područja Zdravku Hermanu

Ivona

Druga Kava s Gradonačelnikom

Ivona