nasice.hr
Vijesti

Ni kiša nije smetala brojnim posjetiteljima prve večeri Adventa u Našicama

Ovogodišnji Advent u Našicama započeo je prema planu, pa ni neumorna kiša koja je gotovo stalno padala nije umanjila cjelokupni dojam. Advent je otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, a nastavio glazbenim blokom Igor Delač.

Igor Delač oduševio posjetitelje

Otvaranje Adventa u Našicama pripalo je poznatom pjevaču Igoru Delaču, koji je istaknuo kako je lijepo ponovno biti u Našicama. Iako ga ovdje nije bilo nekoliko godina, oduševila ga je sinoćnja raspjevana i rasplesana publika. Njegovom nastupu prethodilo je obraćanje gradonačelnika grada Našica Krešimira Kašube koji je zadovoljan ovogodišnjem izdanjem Adventa, a najavio je da će godinama biti još bolji.

„Velika mi je čast bila otvoriti ovo prvo veče Adventa u Našicama i vidjeti veliki broj posjetitelja u ovo vrijeme zajedništva. Vrijeme kada povlačimo crtu na kraju godine i kažemo što smo ostvarili, sa željama da sljedeća godina bude još bolja. Mogu se samo zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji, organizacija je bila velika i mislim da smo postigli što smo htjeli, a to je podizanje ljestvice u odnosu na prošle godine. Cilj nam je svake godine napraviti nešto još bolje, veće i ljepše. Mogu iskazati samo zadovoljstvo i zahvaliti se svima.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba spomenuvši brojne investicije koje su prethodile cjelokupnom izgledu sinoćnjeg trga. Ipak kaže sve je na ljudima, građevine su tu da nama služe.

Okupljeni u zajedništvu, miru i sreći

Velik broj lampica, blagdanskih ukrasa, miris tradicijskih delicija, poznate germknedle, kuhano vino i punč našički glavni gradski trg uistinu je učinilo mjestom blagdanske čarolije. Gromoglasni smijeh, žamor i prijateljski pogledi, sve je ono što je nedostajalo u vrijeme pandemije, kada je izlazak bio smanjen na minimum. Upravo to, ponovno okupljanje u zajedništvu, miru i sreći u posebno uređenom blagdanskom ambijentu bila je želja organizacijskog odbora na čelu s Ines Resler.

„Prvom večeri, večeri otvaranja smo izuzetno zadovoljni, a bit će još bolje kada pustimo 100 lampiona u zrak u znak mira, sreće, veselja i zajedništva. Ovaj novouređeni trg je prekrasan, sav svijetli. Mi u organizacijskom odboru smo zapravo htjeli da svako dijete uživa, svaka mlada, pa i starija osoba barem vikendom, adventom, do Božića ispuni to vrijeme srećom, blagostanjem i mirom.” – rekla je predsjednica organizacijskog odbora Adventa u Našicama Ines Resler.

Zapaljena prva adventska svijeća

Tradicionalno je održano i paljenje prve adventske svijeće, ove godine, baš kao i prošle, na adventskom vijencu smještenom ispred crkve sv. Antuna Padovanskog. Nakon svete mise održana je molitva na otvorenom, koju ni sinoćnja jaka kiša nije omela, pa je svijetlo prve adventske svijeće zasjalo punim sjajem.

„Bližimo se jubilarnoj 15. godini programa koji zovemo „Advent u franjevačkim Našicama” koji organizira Udruga za kulturu življenja DarNa Našice. Ovo nam je druga godina da smo ispred samostana, prošle godine prebacili smo se zbog radova na trgu, a ove godine odlučili smo da je to idealno mjesto. Prije pandemije korone imali smo i do 160 izvođača u četiri tjedna, sad smo nažalost morali skratiti i program i izvođače. Ovu subotu s nama je bio zbor „Brezice” iz Brezika, koji nas prate od prve godine pa sve do sada. ” – rekao je predsjednik udruge DarNa Milan Papučić.

Našičkim nebom lebdjelo 100 lampiona sreće i mira

Svečanom otvorenju Adventa u Našicama pridružila se i Zajednica tehničke kulture Grada Našica proslavivši tako 55. godišnjicu djelovanja. Zajedno sa građanima u nebo nad Našicama pustili su 100 lampiona. Jedinstveni događaj koji je oduševio stare i mlade, zasigurno će ostati dugo zapamćen.

„Odlučili smo se pridružiti Adventu u Našicama kroz puštanje 100 lampiona u zrak. Mislim da je ovaj događaj uistinu oduševio sve okupljene, posebno najmlađe.” – rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture Goran Hajnal.

Nastavak večeri uz tamburice i Straviana band

Dio adventa svakako je i tradicija, što su prezentirali članovi KUD-a „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci, Zelčin, nakon kojih je još uvijek brojnu publiku pod kišobranima nastavljao zabavljati Straviana band.

Svi su htjeli fotografiju iz „štalice”

Veliki interes svakako je pobudila uređena štalica, odnosno kutak za fotografiranje. Kućni ugođaj uz kamin, bor i dekice bio je idealna kulisa za blagdansko fotografiranje, pa je red ispred štalice bio dugačak tijekom cijele večeri. Djelo je to članova Udruge mladih INFO Našice, uz donaciju OPG Pipek.

Cijeloj atmosferi doprinijele su i gigantske kuglice za bor djelo supružnika Kuric iz Jelisavca, kao i stiroporne dekoracije saonica i sobova.

Bogata gastro i eno ponuda

Adventskih kućica nikad nije bilo više. U čak sedam njih u ponuđena je raznolika gastro i eno ponuda, tako su jučer posjetitelji uživali u kuhanom vinu, kuhanom ginu, rumu, germknedlama, palačinkama, domaćim kolačima, lepinjama, pa i slavonskoj sarmi. Veselimo se sljedećim vikendima, jer jučer nismo stigli sve probati.

Više iz kategorije

Održane konstituirajuće sjednice Vijeća nacionalnih manjina Grada Našica

Ivona

Vrijedna oprema kroz projekt „Aglomeracije Našice” stigla u Našički vodovod d.o.o.

Marac

Večer vina u Perivoju

Ivona