nasice.hr
Vijesti

Izgradnja Centra industrijske zone ide prema planu

U redovnom obilasku investicija s našičkog područja danas su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, viši stručni suradnik za investicije Danijel Stošić te izvođači radova obišli radove na Centru industrijske zone u industrijskoj zoni Našice. Prema viđenom, ali i potvrdom izvođača, utvrđeno je da radovi teku prema planu. U skladu sa vremenskim uvjetima isti tempo rada će se i nastaviti.

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je da je Centar industrijske zone od velike važnosti za Grad Našice, a njegovom izgradnjom Grad želi pružiti podršku mladim poduzetnicima te tako stvoriti nova radna mjesta.

  • Danas nastavljamo s obilaskom investicija na području Grada Našica, a bitno je naglasiti kako se nalazimo u završetku velikog investicijskog ciklusa u kojeg ulaze projekti obnove kulturne i prirodne baštine. Zatim imamo ciklus investicija koje su u tijeku, a to se odnosi na projekt Aglomeracije – Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture vrijednosti 207.823.212,50 HRK, odnosno 27.582.880,42 EUR koji će se dovršiti tijekom iduće godine. Njegovim završetkom obnovit će se sve ono što je devastirano izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže. Prije nekoliko mjeseci započeli smo i treći investicijski ciklus u Našicama, a to je izgradnja Centar za starije i nemoćne za kojim postoji velika potreba, izgradnja dječjeg vrtića na Urbariji te Centar industrijske zone ispred kojega se i nalazimo. Za njega smo osigurali 50 posto sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a dio sredstava smo osigurali i od Osječko – baranjske županije u iznosu od 200.000,00 eura, od ukupne vrijednosti investicije koja je 1.450.000,00 eura. Centar je od izuzetne važnosti za naše mlade poduzetnike koji u budućnosti trebaju imati početnu poziciju s minimalnim troškovima smještaja kako bi krenuli u poduzetničke vode. – rekao je gradonačelnik te podsjetio na veličinu i trenutnu iskorištenost industrijske zone.

Sama industrijska zona obuhvaća prostor od 65 hektara od kojih je izgrađeno 45 i ona pripada u srednje velike zone u Republici Hrvatskoj. Ovdje djeluje dvadesetak privrednih subjekata i 400-tinjak zaposlenih radnika i ona je živo tkivo koje se razvija. Zona se izgrađuje posljednjih dvadesetak godina te okuplja mikro, male i srednje poduzetnike. Težnja Grada, na kojoj se intenzivno radi je ostvarivanje sinergije između svih navedenih, ali i našičkog najvećeg privrednog subjekta Nexe d.d. koji čini jednu pokretačku snagu ne samo Našica i Osječko – baranjske županije, nego i cijele regije.

Podsjetimo u ovoj fazi izgradnje Centra industrijske zone izgradit će se zgrada uredskog tipa od 1000 kvadrata sa kompletnom infrastrukturom, a plan završetka iste je sredina 2024. godine.

  • Radovi idu prema tijeku, odnosno prema planiranoj dinamici. Trenutno je u postupku priprema za betoniranje stropne ploče prizemlja, oplata je pri kraju tako da bismo kroz nekih tjedan dana, ako vrijeme dozvoli, završili betonažu stropne ploče prizemlja. – rekao je Marinko Klaus, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke “Elektro – Lovošević”.

Više iz kategorije

Održana edukacija na temu Radnog angažiranja umirovljenika

Ivona

Ponovni posjet veleposlanice Republike Slovačke Hane Kováčove područnom vrtiću u Jelisavcu

Ivona

Međunarodni dan bijelog štapa prigodno obilježen u Našicama

Ivona