nasice.hr
Vijesti

Na 17. sjednici Gradskog vijeća usvojen proračun od 16.000.059,00 eura

U Gradskoj vijećnici u petak, 22. prosinca, održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica na kojoj je bilo prisutno 14 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 38 točaka te je na njoj prihvaćen rebalans proračuna za 2023. godinu, i ono najvažnije Proračun za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu kako bi se rad Grada nastavio istim tempom i u sljedećoj godini.  Sjednici Gradskog vijeća uz gradske vijećnike nazočili su direktorice, direktori i ravnateljice gradskih institucija i tvrtki te zapovjednik JVP-a, mediji i gosti. Aktualni sat, koji je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, nije bio ispunjen do kraja ipak vijećnike je zanimalo stanje NK Naška, onečišćenje zraka na području Našica, postavljanje koševa i klupa na području Našica, stanje s izgradnjom Sportsko-rekreacijskog centra, kao i sanacija autobusnih stajališta u Markovcu Našičkom.

Još jedna godina završena uz konstruktivan rad vijećnika

Nakon Sjednice osvrt je dao predsjednik Gradskog Vijeća Krešimir Žagar istaknuvši kako je i ovaj put zadovoljan konstruktivnom raspravom.

  • Kao što smo i navikli, oporba je iznijela niz konstruktivnih prijedloga i pitanja tijekom aktualnog sata, a gradonačelnik je pružio odgovore koji su osvijetlili trenutnu situaciju u našem gradu. Današnja sjednica sažetak je onoga što smo radili cijelu godinu. Došli smo do kraja još jednog razdoblja pa smo imali priliku analizirati rebalans proračuna te izglasati izmjene i dopune proračuna. Ovo je važno kako bismo vidjeli što je postignuto u odnosu na planirano, što je zahtijevalo dodatna financijska sredstva i što se prenosi u iduću godinu. Govoreći o projektima, ova godina je bila obilježena velikim ulaganjima koja su značajno utjecala na izgled grada i percepciju građana. Osim toga, donijeli smo i proračun Grada Našica za 2024. godinu u iznosu od 16.000.0059,00 eura. U proračunu su obuhvaćene sve potrebe našeg grada, financiranje vitalnih aspekata gradske infrastrukture, ali i novih projekata i objekata. Paralelno s proračunom donijeli smo i programe građenja te održavanja komunalne infrastrukture. Napomenuli smo i neke od ključnih projekata, poput Centra za starije osobe i Dječjeg vrtića na Urbariji koji će imati pozitivan učinak na sva naselja u gradu. Za financiranje ovih investicija izglasali smo zaduženje kod HBOR-a u iznosu 4.900.000,00 eura. Moram napomenuti kako je 2023. godina za nas bila izrazito bolna jer smo ostali bez našeg zamjenika gradonačelnika i saborskog zastupnika Hrvoja Šimića koji nas je iznenada napustio. Također se želim zahvaliti svim gradskim vijećnicima, gradonačelniku i njegovim suradnicima na konstruktivnom radu u 2023. godini,  te vjerujem da ćemo i dalje zajedno donositi kvalitetne i konstruktivne odluke za boljitak života u našemu gradu. – rekao je Žagar.

U 2024. godini započinje drugi investicijski ciklus

Gradonačelnik Krešimir Kašuba u svojoj se izjavi osvrnuo na rad u protekloj godini, ali i na planove u 2024.

  • Održali smo posljednju sjednicu Gradskog vijeća Grada Našica ove godine. Želim istaknuti važnost aktualnog sata koji izravno utječe na kvalitetu života naših građana. To je trenutak otvorene komunikacije između građana i izvršne vlasti koji je od iznimne važnosti. Jedna od ključnih točaka današnje sjednice bio je proračun za narednu godinu koji je temeljni akt grada Našica, razvojan i socijalan. On je planiran u iznosu od 16.000.0059,00 eura, što predstavlja značajan iznos za naš grad. Završili smo prvi investicijski ciklus obnove kulturne i prirodne baštine, a u 2024. godini ulazimo u drugi veliki investicijski ciklus. Od projekata koji su pred nama, ističem Centar za starije i nemoćne u vrijednosti od preko 7 milijuna eura te Dječji vrtić Urbarija koji odražava našu brigu za predškolsku djecu. Posebno smo ponosni na povećanje upisa predškolske djece koje bilježimo već treću godinu zaredom. Također, iduće godine će se dovršiti izgradnja Centra industrijske zone u vrijednosti od 1,5 milijuna eura koji će pružati podršku mladim poduzetnicima s ciljem stvaranja pozitivne poslovne pozicije. U proračunu su proporcionalna ulaganja u sva okolna naselja, a posebno želim naglasiti povijesnu investiciju, odnosno projekt aglomeracije Našice čiji se dovršetak radova očekuje sredinom 2024. godine, a ova investicija je ključna za našu strategiju demografske obnove. Svi ovi projekti, od dovođenja pitke vode do brige za gospodarstvo, čine grad Našice mjestom s visokom kvalitetom života. – izjavio je gradonačelnik zaželjevši svima blagoslovljen Božić i sve najbolje u godini novoj.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Našica bila je prenošena uživo na službenim stranicama Grada Našica.

Više iz kategorije

Gradonačelnik sa suradnicima obišao naselje Jelisavac

Ivona

Veliki broj sudionika bit će dio festivala Dani slavonske šume

Ivona

PROGRAM obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ivona