nasice.hr
Vijesti

Našičkim kuglačima gradonačelnik Kašuba predao vrijednu donaciju

Kuglački klub Našice postoji još od 1988. godine i trenutno broje 12 aktivnih igrača koji se natječu u 3.ligi. Donacijom Grada Našice i Športske zajednice Grada Našica, po prvi puta u desetljećima postojanja imaju kompletirane trenerke i dresove.

Opremili klub kompletom trenerki i dresova

Kuglački klub Našice jučer je na treningu, koji održavaju u Kuglačkoj dvorani Đurđenovac, primio vrijednu donaciju kompleta trenerki i dresova. Grad Našice i Športska zajednica Grada Našica u klub su uložili gotovo 10 000 kuna.

„Uvijek napominjem da je Našice grad udruga, od kojih je čak 40 sportskih. Kuglački klub Našice djeluje uistinu dugi niz godina i trenutno se natječu u 3. ligi. Mi smo prepoznali njihov rad, ali i trud, te smo ih opremili kompletom trenerki i dresova vrijednosti gotovo 10 000 kuna. Treninge, ali i domeće utakmice našički kuglači odrađuju u kuglanama okolnih gradova, a trenutno su u Đurđenovcu. Ovim putem zahvaljujem načelniku Općine Đurđenovac Hrvoju Topaloviću, koji nam je dvoranu ustupio besplatno. Ipak naglašavam kako aktivno radimo na rješenju našičke kuglane koja će vjerujem biti realizirana u skorije vrijeme.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Osobnom primopredajom gradonačelnik, ali i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, pokazao je da cijeni rad kuglača, ali i uporno djelovanje s obzirom da dvorane u Našicama nema.

„Kuglane u Našicama nema i to je ozbiljan problem kojeg rješavamo. U dogovoru s gradonačelnikom uvjeren sam da će se izgradnja realizirati u skorije vrijeme.” – rekao je Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

Tridesetogodišnje djelovanje u susjedstvu

Kuglači su nekad i kuglali u Našicama, nažalost samo kratko, kako kaže predsjednik kluba Miljenko Ljubić. Nakon svog osnutka pa sve do 1991. godine kuglali su u hotelu, gdje je nakon rata staza zatvorena. Od tada desetljećima, ali bez prestanka u radu, vježbaju i natječu se koristeći dvorane okolnih gradova.

„Donacija Grada Našica i Športske zajednice Grada Našica uistinu nam puno znači, jer do sada nikad nismo imali kompletnu opremu. Sad svaki igrač ima komplet trenerku, dres i torbu. To će nam svakako pomoći da ostvarimo dobre rezultate. U klubu aktivno igra 12 igrača, a najstariji ima više od 70 godina. Kuglanje je uistinu zahvalan sport, jer njime se možete baviti dugo, što mi i dokazujemo.” – rekao je predsjednik Kuglačkog kluba Našice, Miljenko Ljubić zahvalivši još jednom na vrijednoj donaciji.

Više iz kategorije

Nastavljaju se investicije u Granicama

Ivona

Na pomolu nova ogromna ulaganja u sportske objekte Grada Našica – Grad Našice možda uskoro dobije i novu sportsku dvoranu

Marac

Svečani prijem članova TD “Dora Pejačević” Našice

Ivona