nasice.hr
Vijesti

Odana počast žrtvi Vukovara

Na Trgu dr. Franje Tuđmana prigodnim paljenjem svijeća i oblikovanjem natpisa „Vukovar” građani Našica obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara  i Škabrnje.

„Ova godina posebna je za naš grad, ali i za cijelu Hrvatsku. U Našicama smo tako obilježili Dan pobjede, odlazak našičkih Vukovaraca u Vukovar, osnutak 132. brigade HV. Danas, na ovaj poseban dan prisjećamo se stradavanja gradova koji su na braniku domovine bili prije trideset godina, naš Vukovar i Škabrnja. Danas je dan kada se moramo, sa dužnim pijetetom prisjetiti, i pokloniti svim žrtvama koje su dale ono najvrijednije što su imali, vlastite živote. Posebne emocije vežu me za ovaj dan, jer sam sa našim Vukovarcima posjetio Grad Heroj, gdje su mi pokazali mjesta stradavanja njihovih suboraca, mjesta ratovanja, mjesta gdje se branila Republika Hrvatska. Istaknuo bi tu dva imena, Branimira Jokića koji mi je pokazao mjesto gdje se borio danima i Davora Batraca, koji je u Vukovaru bio do zadnjeg dana, koji je zarobljen i odveden u koncentracijski logor, gdje je proživio golgotu.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i pozvao sve da šire istinu o Domovinskom ratu, a mladima prenose znanje nenametljivo.

Ovom prigodom Kristina Knežević, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Našice, pročitala je „Priču o gradu” autora Siniše Glavaševića, podsjetivši sve okupljene na žrtvu i razaranja u to vrijeme, prije 30 godina.

„A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.” – Siniša Glavašević.

Nakon molitve za sve poginule hrvatske branitelje, građani su uz pjesme o Vukovaru položili svijeće na trg, oblikujući ime Grada Heroja „Vukovar”.

Danas svi zapalite svijeću

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, pozivao je i sve građane koji žele samostalno sudjelovati u obilježavanju da tijekom večeri u svojim domovima zapale lampion u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Više iz kategorije

Kultna Crvena jabuka okupila raspjevano mnoštvo

Marac

Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana Večernja škola s poduzetnicima

Ivona

Tradicionalni koncert “Radost prosinca – Vesele Vianoce”

Ivona