nasice.hr
Vijesti

Nastavak velikih projekata u Našicama

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, privremeno imenovani vršitelj dužnosti pročelnika Božo Papac i viša stručna suradnica Barbara Bando bili su na službenom putovanju u Zagrebu gdje je donesen niz pozitivnih zaključaka za razvoj projekata na području Našica.

Započinje izgradnja POS-ovih stanova

Navedeni su održali sastanak u Agenciji za pravi promet nekretnina sa ravnateljem Agencije i njegovom pomoćnicom na temu nastavka izgradnje zgrade poticajne stanogradnje u Našicama (POS stanova). Nakon izvjesnog vremena rješavanja tehničke dokumentacije usuglašeni su stavovi oko nastavka projekta, sukladno tome građevinska dozvola bi trebala biti gotova do kraja kolovoza. Postupak za otvaranje javne nabave očekuje se na jesen, nakon čega bi trebala započeti i sama izgradnja stanova. Nadalje provesti će se postupak revidiranja konačne liste reda prvenstva kupnje stanova zbog vremenskog odmaka, a nastavno na to objavit će se i novi javni poziv za kupnju stana.

IMK Slavonija će postati Centar za integracije i razvoj

Izaslanstvo Grada, nadalje je podnijelo zahtjev Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za uređenje imovinskopravnih odnosa na zgradi bivše Slavonije IMK u Markovcu Našičkom. Sastanak na temu održan je u Uredu državne tajnice Sanje Bošnjak s ciljem darovanja navedene zgrade, od strane Države prema Gradu Našicama, za provođenje projekta „Centar za integracije i razvoj“. Centar predstavlja mjesto provođenja multidisciplinarnih programa u području pružanja pomoći, edukacije i integracije osoba sa posebnim potrebama ili osoba sa umanjenim fizičkim i radnim sposobnostima. Uz njih  Grad Našice je previdio i uključivanje drugih sudionika koji se bave tehničkom kulturom, te se kao posebna populacija ističu mladi i rad sa mladima u smislu IT-a i novijih tehnologija. Treba istaknuti da je projekt „Centra za integracije i razvoj“ izabran kao pilot projekt u pripremi i provedbi investicije od strane Europske banke za obnovu i razvoj, te je jedan od dva takva projekta na razini Hrvatske. Istovremeno za ovaj se projekt Grad Našice javio na Javni poziv za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije gdje se očekuje financiranje kompletne dokumentacije.

 FOTO: TV Našice

Više iz kategorije

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom Svjetskog dana učitelja

Marac

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba otkrio detalje strategije razvoja grada Našica, bazene, dvorane…

Marac

Naš grad u jesenskim bojama

Ivona